Rajono VBT veikloje trūkumų nerasta

snirpuniene3Gruodžio 12 dieną Vilniuje vyko konferencija – forumas, kurio metu buvo pasidalyta gerąja patirtimi įgyvendinant Vietos bendruomenių savivaldos 2012 metų programą. Renginyje dalyvavo ir mūsų kraštiečiai: Šakių rajono bendruomenių centrų asociacijos pirmininkė Grina Šnirpūnienė, Kriūkų seniūnė Ona Rakauskienė bei Griškabūdžio vietos bendruomenių tarybos atstovė Valentina Liepuonienė.

Nuotr. Pasak G.Šnirpūnienės, Vietos bendruomenių savivaldos programa - tai  žingsnis į gebėjimą  susitarti  ir priimti tokius sprendimus, kurie nepažeistų viešojo intereso.

Visos 60 Lietuvos savivaldybių, įsitraukusios į Vietos bendruomenių savivaldos programos įgyvendinimą, savivaldybių tarybose svarstė programos įgyvendinimo tvarkas, inicijavo Vietos bendruomenių tarybų veiklą, organizavo sprendimų įgyvendinimą. Kaip parodė apklausa, didžioji dalis savivaldybių programą vertina teigiamai ir tikisi, kad Vietos bendruomenių savivaldos programa bus tęsiama ir kitąmet. Šia programa siekiama skatinti gyventojų bendruomeniškumą, sutelkti juos tam, kad kartu priimtų svarbius sprendimus, tenkinant vietos bendruomenių viešuosius poreikius socialinėje, kultūrinėje, švietėjiškoje, aplinkosaugos ir kitose srityse. Programa turėtų priartinti valdžią ir sprendimus prie žmonių, suteikti daugiau iniciatyvos ir atsakomybės vietos bendruomenėms, stiprinti žmonių jausmą ir patirtį, kad jie yra savo ir bendruomenės šeimininkai.
 
Pasak G.Šnirpūnienės, Vietos bendruomenių savivaldos programa - tai  žingsnis į gebėjimą susitarti ir priimti tokius sprendimus, kurie nepažeistų viešojo intereso. Šakiečiai šiai programai įgyvendinti gavo 62100 litų, kuriuos sėkmingai pasidalijo 14 vietos bendruomenių tarybų (VBT), susikūrusių prie kiekvienos seniūnijos. Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai atlikus auditą trijuose respublikos rajonų VBT, buvo nustatyta nemažai pažeidimų: Prie VBT posėdžių protokolų nepridėti dalyvių sąrašai ir informacija apie posėdžio sušaukimą, VBT sudėties narių proporcija neatitinka nustatytų reikalavimų, informacinėje sistemoje nepaskelbtos supaprastintų pirkimų taisyklės, planuojamų vykdyti viešųjų pirkimų planai, nepagrįsti finansinių veiklų sprendimai. Taip pat nustatyti net tokių atvejų, kai priimti sprendimai dėl finansinių veiklų skirti atstovaujamų narių organizacijoms. Todėl buvo paprašyta įvertinti šias pastabas ir sustiprinti vidaus kontrolės procedūras šiose srityse, programos koordinatoriams rekomenduota atlikti auditus savo savivaldybės VBT.

Rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Algimantas Damijonaitis informavo, kad gruodžio pradžioje buvo vykdomi visų VBT dokumentacijos ir viešųjų pirkimų auditai, kuriuose dalyvavo ir rajono seniūnai. „Tenka pasidžiaugti, kad visų VBT dokumentai paruošti tvarkingai, viešieji pirkimai įvykdyti tinkamai, trūkumų nerasta, - teigė A.Damijonaitis. - Pirmininkai gerai išstudijavę Tvarkos aprašą ir susipažinę su visais reikalavimais, visus veiksmus atliko vadovaudamiesi juo. Rasti tik nežymūs pavieniai neatitikimai, kurie iki šios dienos jau ištaisyti.“

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.