Papildytoje strategijoje - naujas rajono veidas

girdauskasPaskutiniame praėjusiųjų metų rajono tarybos posėdyje patvirtintas papildytas Šakių rajono savivaldybės 2011-2017 metų plėtros strateginis planas. Regioninės plėtros skyriaus vedėjas Vitas Girdauskas pasidžiaugė, jog, kaip niekada anksčiau, sulaukta tiek pavienių skyrių, tiek tarybos narių bei bendruomenių pasiūlymų.

Nuotr. V. Girdauskas pasidžiaugė, kad, tvirtinant papildytą rajono plėtros strateginį planą, sulaukta nemažai įvairių pasiūlymų.

Didelis susidomėjimas

Prie naujai papildyto Šakių rajono savivaldybės 2011 – 2017 metų plėtros strateginio plano dirbo septynios darbo grupės, kuriose dalyvavo daugiau nei 75 skyrių specialistai ir politikai. Planą rengusio Regioninės plėtros skyriaus vedėjas V. Girdauskas pasidžiaugė, kad šis svarstymas išsiskyrė dideliu aktyvumu. Naujai rajono ateities vizijai sudaryti pasiūlymai pradėjo plaukti dar 2011 metais. Pasak V. Girdausko, pirmą kartą per 12 strateginio plano sudarinėjimo metų, komitetų metu buvopateikta 12 pasiūlymų. Iš viso į planą įtraukti 76 patikslinimai ir papildymai ir 88 bendruomenių pasiūlymai. Taigi, apskritai į planą įtraukta daugiau nei 230 įvairių papildymų, patikrinimų, pastabų ir naujų priemonių.
 
Išskirtiniai pasiūlymai

Naujai papildyto strateginio plano kūrėjų nuomone, netolimoje ateityje didelį dėmesį planuojama skirti UAB „Šakių vandenys“ turto infrastruktūros gerinimui. Numatyta rekonstruoti miesto vandentiekio bokštą, jį pritaikant vandens pakėlimui. Kaip patikslino V. Girdauskas, vasarą vandentiekio bokšte buvo atlikti slėgio bandymai, kuriuos trasos sėkmingai išlaikė. Todėl manoma, jog yra tikslinga šį bokštą pritaikyti vandens pakėlimui. Tuo pačiu pasiūlyta inicijuoti alternatyvią Šakių vandenvietės paiešką. Pasak V. Girdausko, Šakiuose yra trys gręžiniai, iš jų vienas senas ir du nauji, todėl, galvojant apie ateitį, būtų pravartu pamąstyti apie dar vieno gręžinio paiešką. Galvojama, kad reikėtų keisti vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo planą.  

Strateginiame plane siūloma inicijuoti saugomų teritorijų mažinimą ir reglamentuoti jų koregavimą. Norint tai pasiekti, tarybos sprendimu reikėtų kreiptis į Saugomų teritorijų tarnybą.

Taip pat planuojama rekonstruoti Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos aikštę, Šakių J. Lingio skverą ir sukurti paežerės rekreacinę zoną.

Planuose numatyta renovuoti Šakių laidojimo namų stogą, Panovių kultūros namus – atnaujinti šildymo sistemą ir apšiltyti pastatą.

Be to, nemažai dėmesio strategijoje skiriama rajono sporto puoselėjimui. Mat ateityje numatyta įsteigti rajono sporto klubų sąjungą, įkurti ir įrengti Šakių sveikatingumo sporto centrą iš privačių ir europinių lėšų. Numatyta inicijuoti šachmatų ir šaškių sporto klubo įkūrimą, plėtoti Šakių cirko studijos „Šypsena“ veiklą. Kai pabrėžė V. Girdauskas, norima inicijuoti naują Šakių pramogų parką, kurio sukūrimui reikėtų dviejų mln. litų, iš kurių vienas mln. būtų privačios lėšos, kitas mln. europinės ir savivaldybės lėšos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.