Pirmasis Nacionalinio diktanto etapas - vasarį

diktantasLietuvos gyventojai ir visi, kam brangi lietuvių kalba, vėl turės puikią progą pasitikrinti savo žinias tradiciniame Nacionalinio diktanto konkurse, kurį rengia savaitraštis „Atgimimas“.  Pirmasis jo etapas vyks vasario 23 dieną visose šalies savivaldybėse ir Lietuvos užsienio ambasadose. Šakių rajono savivaldybėje jis bus rengiamas Šakių „Varpo“ vidurinėje mokykloje.

Diktantas bus transliuojamas per nacionalinį radiją. Finalinio etapo, kuris vyks Vilniuje,  dalyvius atrinks komisija. Pagrindinis konkurso organizatorių tikslas - paskatinti žmones didžiuotis unikalia lietuvių kalba, ja kalbėti ir rašyti taisyklingai. Diktantas - puiki proga pasitikrinti savo žinias. Savivaldybėse diktantas bus rašomas ant savaiminio kopijavimo popieriaus ir dalyviams liks jų darbo kopija. Taip bus galima pasitikrinti, ar nepadarė klaidų, kai bus paskelbtas diktanto tekstas, kurį bus galima rasti vasario 25 dieną svetainėse www.atgimimas.lt ir www.vlkk.lt. Kaip ir anksčiau, konkurse negalės dalyvauti lituanistai, o moksleiviai varžysis atskiroje konkurso grupėje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.