Meras rajono gyvenimą žino kaip penkis pirštus

bertasiusŠiemet savaitraštis „Veidas“ jau penktą kartą sudarė daugiausiai naudos savo miestams ir rajonams duodančių merų reitingą. Šįkart Šakių rajono mero Juozo Bertašiaus, laikinai nušalinto nuo pareigų, jame nėra.
 
Nuotr. Laikinai nuo pareigų nušalintas J. Bertašius sako, jog šiuo metu gyvena paprastą žmogišką gyvenimą, nors tai, kas vyksta rajone, puikiausiai žino.
 
Reitingo sudarinėtojai akcentuoja, kad savivalda verta daugiau valdžios ir kartais net yra kompetentingesnė už kai kuriuos Vyriausybėje dirbančius politikus. „Todėl jau daug metų skambantis merų prašymas suteikti savivaldai daugiau valdžios bei galių ir padidinti savivaldybių finansinį savarankiškumą nebeatrodo nei įžūlus, nei populistinis, o kaip tik visiškai logiškas. Vertinant objektyviai, gana didelė dalis savivaldybių tvarkosi puikiai, stebina novatoriškumu ir naujais projektais, mažomis skolomis ir regionuose ženkliai pagerėjusia gyvenimo kokybe“, - rašoma savaitraštyje.

Šįkart meru, turinčiu daugiausiai idėjų, kaip gerinti kraštiečių gyvenimą, skatinančiu verslo plėtrą ir pritraukiančiu maksimaliai ES paramos, diegiančiu komfortišką infrastruktūrą, garsinančiu atstovaujamą savivaldybę ir daugiausiai jai nuveikusiu, pripažintas Utenos rajono meras Alvydas Katinas. Reitinge jis pranoko antroje vietoje atsidūrusį Akmenės rajono merą Vitalijų Mitrofanovą ir Palangos merą Šarūną Vaitkų. Aplenkė jis netgi didmiesčių merus Artūrą Zuoką ir Andrių Kupčinską.

Šakių rajono vadovo Juozo Bertašiaus šiais metais reitinge apskritai nėra. Pernai jis, kartu su dar trimis kolegomis, „Veido“ reitinge dalijosi 22-25 vietas. Tiesa, mūsų rajono meras, laikinai nušalintas nuo pareigų dėl Specialiųjų tyrimų tarnybos atliekamo tyrimo, niekada šio reitingo nesureikšmino ir apie jį pasisakydavo gana skeptiškai. Dabar, kaip „Draugui“ kalbėjo J. Bertašius, jis gyvena paprastą žmogišką gyvenimą ir turi pakankamai laiko viskuo domėtis. Suprantama, sekti ir rajono gyvenimą, skaityti vietinę spaudą. „Kas vyksta rajone, viską žinau, kaip savo penkis pirštus“, - tikino J. Bertašius. Išsamesniais komentarais jis nelinkęs dalintis ir sako, jog reikia palaukti vasario 20 dienos, kai baigsis nušalinimo terminas. „Kažkoks sprendimas bus, tad palaukime, pažiūrėsime, o kol kas nesikišu į jokius reikalus ir gyvenu paprastą žmogišką gyvenimą“, - aiškino J. Bertašius.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.