Komitetas pažeidimų neįžvelgė

aleknonis2Gruodžio pabaigoje lekėtiškis Antanas Aleknonis kreipėsi į Ūkio komiteto narius, prašydamas nustatyti, jo įsitikinimu, tikro kelio vietą ir peržiūrėti vietinės reikšmės kelių schemą. Ūkio komiteto pirmininkas Henrikas Zaremba, išanalizavęs situaciją, pateikė atsakymą.
 
Nuotr. Ūkio komitetas, išnagrinėjęs A. Aleknonio kreipimąsi, nerado jokių pažeidimų. Jeigu lekėtiškis nesutinka su išvada, jam rekomenduojama kreiptis į teismą.
 
A. Aleknonis aiškino, kad iš jo neteisėtai paimta 0.04 ha žemės, už kurią jis esą moka mokesčius ir per jo sklypą neteisėtai suformuotas kelias. Jau tuomet, verdant aštrioms diskusijoms, komiteto pirmininkas aiškino, kad problemos komitetas neišspręs, nes tai ne jo kompetencija. Visgi H. Zaremba įpareigojo Nacionalinės žemėtvarkos tarnybos Šakių skyriaus vedėją Algirdą Vaičiūną pateikti A. Aleknonio sklypo schemą, paaiškinti, ar kelias įeina į sklypo ribas, surinkti informaciją apie mokamą žemę.

„Šakių rajono savivaldybės tarybos Ūkio komitetas, išnagrinėjęs Jūsų pareiškimą ir išsakytas mintis komiteto posėdyje, teisės norminius aktus reglamentuojančius šiuos klausimus bei turimus kitų institucijų, nagrinėjusių Jūsų šią problemą raštus (atsakymus), nerado pagrindo teigti, kad Jums priklausantis nuosavybės teise žemės sklypo plotas yra išmatuotas neteisingai. Taip pat turimi dokumentai įrodo, kad kelio, einančio per jums priklausančią žemę, plotas neįskaitytas į jūsų nuosavybės teise turimos žemės plotą ir už šio kelio plotą Valstybinei mokesčių inspekcijai mokesčių nemokate“, - atsakyme A. Aleknoniui rašo H. Zaremba. Jei lekėtiškis su Ūkio komiteto išaiškinimu nesutinka, jam rekomenduojama kreiptis į teismus ir teisybės ieškoti ten. Tiesa, tai A. Aleknonis jau buvo daręs anksčiau ir jokių pažeidimų nebuvo nustatyta.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.