Girėniškiai – konkurse „Eismo saugumas bendruomenėse 2012“ treti

girenu bendruomeneSausio 31 dieną Raseiniuose vyko baigiamasis konkurso „Eismo saugumas bendruomenėse 2012“ renginys, kurį jau trečius metus iš eilės rengia Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos  kartu su Lietuvos kaimo bendruomenių sąjunga. Baigiamojoje šventėje dalyvavo ir Girėnų bendruomenės centro projekto „Saugus eismas Zanavykams“, konkurse laimėjusio prizinę trečiąją vietą, vadovė Rima Vasaitienė.
 
Nuotr. Padėką R.Vasaitienei įteikė Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos direktorius Skirmantas Skrinskas.
 
Džiugu, kad nemažai konkurse dalyvavusių bendruomenių (net 22) saugaus eismo renginius organizavo nebe pirmus metus. Toks tęstinis bendruomenių projektų pobūdis byloja apie bendruomeniečių siekį sistemingai ir nuosekliai spręsti jiems rūpimas saugaus eismo problemas.

Kūrybiškumu ir originaliomis idėjomis pasižymintys bendruomenių pateikti ir įgyvendinti projektai konkurso metu virto saugaus eismo paskaitomis, šventėmis, koncertais, varžytuvėmis, pėsčiųjų ir dviratininkų žygiais, įvairiomis kitomis saugaus eismo akcijomis, įtraukusiomis įvairių socialinių sluoksnių, amžiaus, socialinės atskirties grupių (neįgaliųjų, vienišų ar rizikos grupėms priskiriamų žmonių ir pan.) bendruomeniečius.

Girėnų bendruomenės centras konkurse „Eismo saugumas bendruomenėse“ sėkmingai dalyvauja jau antrus metus iš eilės. Šiemet jis tarp 47 konkurse dalyvavusių visuomeninių organizacijų  iš įvairių šalies regionų laimėjo trečiąją vietą. Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos direktorius Skirmantas Skrinskas projekto „Saugus eismas Zanavykams“ iniciatorei ir vadovei R.Vasaitienei įteikė Padėkos raštą ir atminimo dovanėles. Pasak jos, tai įpareigoja ir toliau tęsti šią iniciatyvą, skatinti, kad kuo daugiau mūsų rajono bendruomenių įsitrauktų į šį konkursą, kuris bus tęsiamas ir  2013 – 2015 metais.

Girėniškių projektą „Saugus eismas Zanavykams“ sudarė daugybė įvairaus pobūdžio renginių: paskaitos - socialinės akcijos, edukacinės pamokos saugaus eismo tema  Zanavykų krašto muziejuje ir rajono mokyklose, edukacinė kultūrinė šventė „Duonos kelias - nuo grūdo iki stalo“, akcija „Būk saugus kelyje ir pastebėtas gatvėje“, dviejų dienų žygis dviračiais  po Zanavykijos krašto dvarus ir , aišku, švietėjiška veikla. Projekto vadovė džiaugėsi, kad jai į saugaus eismo projektą pavyko įtraukti ne tik Girėnų bendruomenės gyventojus bet ir Šakių rajono savivaldybę, Šakių policijos komisariatą, sporto klubą „Vėjas“, įvairių rajono mokyklų mokinius ir mokytojus, muziejininkus bei kitų profesijų atstovus. „Neteko sutikti skeptiškai nusiteikusių žmonių, - kalbėjo R.Vasaitienė. - Visi noriai klausėsi mūsų pastebėjimų, pamokymų saugaus eismo tema, noriai segėsi atšvaitus ir dar prašydavo dukrai, sūnui, vyrui, broliukui ar sesutei. Tai byloja, koks svarbus yra visų žmonių saugumas kelyje ir kaip svarbu bendraminčių būrys.“ Pasak jos, patirtis parodė, kad tokie projektai, nesvarbu kokia forma jie pateikiami, padeda ne tik saugoti vieniems kitus, kurti darnią visuomenę, jaukią ir saugią gyvenimo aplinką, bet ir primena,  kaip reikia elgtis kelyje tamsiuoju paros metu, kodėl būtina nešioti atšvaitus, kad tai yra būtinas atributas, galintis išgelbėti gyvybę, kad reikia dėvėti liemenes su šviesą atspindinčiomis juostomis.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.