Jaunimo demografinė padėtis

Statistiškai Šakių rajono jaunimas nuo 14 iki 29-erių metų amžiaus sudaro 21,5 proc. visų savivaldybės gyventojų. Manoma, jog realiai jaunimo skaičius gali būti daug mažesnis.
 
Lietuvos statistikos departamento duomenimis, pernai Šakių rajono savivaldybės teritorijoje gyveno 32 052 gyventojai (tai sudarė 1,07 proc. Lietuvos gyventojų (3 007 758 gyv.)). Iš 32 tūkst. 52 rajono gyventojų 9 tūkst. 410 (29,4 proc.) gyventojų gyveno mieste ir 22 tūkst. 642 (70,6 proc.) žmonių gyveno kaime. Vidutinis gyventojų amžius Šakių rajono savivaldybėje – 40,5 metų. Iš visų Šakių rajono savivaldybės gyventojų, 14–29 metų gyventojų grupę sudarė 6 884 asmenys (t.y. 1,07 proc. šalies gyventojų nuo 14 iki 29 m. (643 440)), arba 21,5 proc. visų savivaldybės gyventojų.

Šakių rajono savivaldybėje, Lietuvos statistikos departamento duomenimis, veikia penkiolika bendrojo lavinimo mokyklų, iš jų keturios gimnazijos ir penkios vidurinės mokyklos. 2011–2012 metais Šakių rajono bendrojo lavinimo mokyklas lankė 4 769 mokiniai (t.y. 20,3 proc. Marijampolės apskrities mokinių (23 523 mokiniai) bei 1,21 proc. visų šalies moksleivių (392 922 moksleiviai).

Šakių rajono savivaldybėje veikia 17 jaunimo organizacijų ir 87 su jaunimu dirbančios organizacijos (t. y. organizacijos, kurios deklaruoja, kad į jų funkcijas įeina ir darbas su jaunimu). Iš 17 jaunimo organizacijų, aktyvią veiklą vykdo tik trys keturios. Likusios buvo priklausomos nuo pavienių lyderių, kuriems baigus mokyklą ir išvykus iš rajono, šių organizacijų veikla sustojo. Labiausiai aktyvi ir jaunimo interesus tenkinanti yra Šakių rajono moksleivių taryba.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.