Kaip informuoti apie sprendimus?

krikstolaitisReglamente numatyta, kad kiekvieno ketvirčio pirmajame posėdyje turėtų būti pateikta informacija apie tarybos sprendimų įgyvendinimą. Planuojama, kad tokia ataskaita galėtų būti parengta artimiausiam posėdžiui, tačiau kokia forma tai turėtų būti padaryta, iki galo nesutariama.
 
Nuotr. Tarybos sekretorius E. Krištolaitis tarybos narius turėtų informuoti apie priimtų sprendimų įgyvendinimą, jų eigą.
 
Viename iš paskutiniųjų tarybos posėdžių vicemerė Rima Rauktienė kalbėjo, kad minėta tvarka numatyta reglamente ir tiek ji, tiek tarybos sekretorius Edmundas Krištolaitis ragino tarybos narius pateikti rūpimus klausimus. Tarybos narys Henrikas Zaremba atkreipė dėmesį, kad jiems rūpi visi klausimai, tad pirmiausiai, pasak jo, galbūt turėtų būti pateikta savotiška ataskaita, kokie sprendimai įvykdyti, kokie ne, kokia buvo jų eiga, jei sprendimas buvo neįvykdytas, kokios to priežastys. „Jei į tai atsakyti nepasirengę, tai gal ir nereikėjo pradėti“, - kalbėjo H. Zaremba. Tuo tarpu Vaidas Balčiūnas teigė, kad tai neturėtų būti sausa, formali ataskaita, o tiesiog diskusija apie eigą. Pavyzdžiui, jis kėlė klausimą, ar gautas koks nors atsakymas, kai buvo kreiptasi į aukščiausią šalies valdžią dėl kaimynystėje statomos atominės elektrinės ir galimos grėsmės mūsų rajonui. R. Rauktienė informavo, kad gautas tik Prezidentūros raštas, tiksliau kopija, kad ši kreipėsi į Vyriausybę, ragindama padiskutuoti šiuo klausimu. „Tačiau Vyriausybė kol kas šiuo klausimu tyli“, - teigė vicemerė. Be to, V. Balčiūną domino, kaip sekasi įgyvendinti projektą dėl dienos socialinės globos paslaugų teikimo sunkią negalią turintiems gyventojams. Socialinės paramos skyriaus vedėja Leonora Pocevičiūtė informavo apie projekto įgyvendinimo eigą. Jei viskas gerai, numatyta veikla turėtų būti pradėta nuo liepos mėnesio.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.