Ar pašalpos bus išmokėtos laiku?

poceviciuteJau apie porą savaičių seniūnijose stringa kompiuterinė sistema, dėl ko socialiniai darbuotojai negali tvarkyti su pašalpų mokėjimu susijusių dokumentų. Darbuotojams tenka išklausyti nepagrįstus kaltinimus, kad seniūnijose dirba neva žiopli specialistai, gyventojams tai kelia nemažų nepatogumų, neaišku, ar laiku bus išmokėtos pašalpos. Tuo tarpu Socialinės paramos skyrius tikina, kad dedamos visos pastangos, jog viskas kuo greičiau atsistatytų į normalias vėžes.
 
Nuotr. Socialinės paramos skyriaus vedėja L. Pocevičiūtė teigė, kad sistema stringa ne dėl darbuotojų kaltės, o dėl bendros sistemos sutrikimų.
 
Ne vienas seniūnas tikino, kad į seniūnijas atvykę žmonės piktinasi ir kaltina socialinius darbuotojus, neva jie nesugeba tinkamai atlikti savo darbo, sutvarkyti dokumentų dėl pašalpos skyrimo, pratęsimo ir pan. „Pas mus dar taip sutapo, kad vietoj seniau dirbusios socialinės darbuotojos, kuri išėjo į dekretą, atėjo naujas žmogus, tai labai nesmagu, kad jai nepagrįstai tenka tai kęsti. Daugeliui atrodo, kad tiesiog žioplas žmogus dirba, bet reikia paaiškinti, kad čia mes niekuo dėti“, - kalbėjo Kudirkos Naumiesčio seniūnas Vincas Alfredas Puida. Jam pritarė ir kiti seniūnai, nes seniūnijose apsilankantys iš atokesnių vietovių atvykstantys žmonės piktinasi tuščiu laiko gaišimu, kai net negali deklaruoti duomenų ir sutvarkyti pašalpos dokumentų. Be to, kol kas neaišku, ar apskritai bus laiku išmokėtos visos socialinės išmokos. „Tai mes suprantame, kad gali strigti, bet kiek laiko tai gali trukti“, - teigė seniūnai.

Socialinės paramos skyriaus vedėja Leonora Pocevičiūtė informavo, kad Socialinės apsaugos ir darbo ministerija vykdo projektą „Elektroninių paslaugų sukūrimas socialinės paramos šeimai informacinėje sistemoje“. Vienas iš įgyvendinimo etapų yra visų savivaldybių duomenų perkėlimas į centrinę Socialinės paramos šeimai informacinės sistemos (SPIS) duomenų bazę. Šis procesas Šakių rajono savivaldybėje buvo pradėtas vasario 13 dieną ir baigtas tik vasario 24 d. Pradėjus savivaldybėms dirbti su centrine duomenų baze, pastebėti nemaži modernizuotos SPIS sistemos sutrikimai, kuriems įtakos turėjo nepakankami duomenų mainų kanalų pralaidumai bei nepakankamai greiti informacijos mainai tarp SPIS serverių. „Visi šie veiksniai turėjo įtakos socialinių darbuotojų seniūnijose ir savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus darbuotojų darbo sutrikimams, dėl ne nuo darbuotojų priklausančių priežasčių“, - aiškino L. Pocevičiūtė. Ji patikino, kad dedamos visos pastangos, kad visos socialinės išmokos būtų paskaičiuotos ir išmokėtos iki 15 dienos. „Atsižvelgiant į anksčiau išdėstytas aplinkybes prašome visų supratimo ir kantrybės“, - teigė Socialinės paramos skyriaus vedėja.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.