Tarybos narį sudomino socialinio namo statybos aplinkybės

soc bustasGintarė MARTINAITIENĖ
 
Tarybos narys Edmundas Rinkevičius susidomėjo daugiau nei prieš dvejus metus duris gyventojams atvėrusio socialinio namo, esančio Kęstučio gatvėje, Šakiuose, statybos aplinkybėmis. Todėl, surezgęs daugybę klausimų, pateikė paklausimą administracijos direktoriui Juozui Puodžiukaičiui.
 
Nuotr. Dėl socialinio namo E. Rinkevičius turi nemažai abejonių, tad, norėdamas arba jas išsklaidyti, arba pagrįsti, pateikė paklausimą savivaldybės administracijos direktoriui.
 
Pasak E. Rinkevičiaus, jis su socialiniu namu susijusios informacijos turi daug, įvairios ir padrikos bei iš skirtingų šaltinių. Tad siekdamas arba išsklaidyti abejones, arba jas pagrįsti, nori gauti tikslią informaciją iš savivaldybės administracijos. „Kai gausiu atsakymus, galėsiu ir komentuoti“, - teigė E. Rinkevičius, tvirtindamas, kad kol kas dėl socialinio namo turi nemažai abejonių. Galima spėti, kad tarybos narys įtaria, jog kažkas vyko neskaidriai ar ne taip, kaip turėjo vykti? „Taip ne aš pasakiau, o jūs“, - į klausimą atsakė pašnekovas.

Praėjusią savaitę jis pateikė paklausimą savivaldybės administracijos direktoriui Juozui Puodžiukaičiui. Paklausime daugybė įvairių klausimų, susijusių su namo statybos aplinkybėmis. Tarybos narys prašo pateikti socialinio namo statybos konkurso sąlygas, patikslinti, kada ir kur buvo paskelbtas šio namo statybos konkursas bei pateikti konkurso dalyvių sąrašą bei pastarųjų pateiktus pasiūlymus dėl šio namo statybos. Taip pat E. Rinkevičius prašo įvardinti, kas tapo konkurso nugalėtoju ir kodėl, kokia sandorio vertė, kas vykdė statybos darbus. Prašoma pateikti su konkurso nugalėtoju pasirašytą sutartį ir dokumentus. Tarybos narys klausia, koks buvo šio namo projektinis bendrasis plotas bei naudingas plotas bei koks yra dabar, koks yra namo aukštų, butų, kambarių butuose skaičius, jų plotas, pagalbinių patalpų skaičius bei jų plotai. Jį domina, kokia namo energetinė klasė, šildymo bei vėdinimo būdas, karšto vandens ruošimo būdas. Teiraujamasi, kokio ploto yra suformuotas žemės sklypas šiam namui, kokiu dokumentu tai buvo padaryta ir kada. Prašoma įvardinti ir šio dokumento parengimo kainą, žemės sklypo vertę prieš statant šį namą ir šiandien. Tarybos narį domina, ar žemės sklypas buvo perkamas, nuomojamas ar kitu būdu įgytas iš valstybės ar kitų asmenų, nurodant sandorio vertę. Klausiama, kokia forma šis žemės sklypas yra valdomas šiandien, kokia galutinė šio namo statybos kaina. Taip pat prašoma patikslinti, kiek kainavo vieno bei dviejų kambarių butų statyba šiame name bei kokia kvadratinio metro statybos kaina.

J. Puodžiukaitis tikino, kad šiuo metu yra renkama medžiaga į E. Rinkevičiaus paklausimą ir atsakymas bus pateiktas iki birželio 15 dienos. Paklaustas, kaip vertina tarybos nario raštą, administracijos direktorius teigė: „Jo vertinti negaliu. Jis yra tarybos narys, pateikė paklausimą, tad ir atsakysime“.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.