Po pakeistos banko kortelės – surištos pedagogės rankos

bajorunaiteGintarė MARTINAITIENĖ
 
Į redakciją kreipėsi Šakių rajono meno mokyklos mokytoja Bronislava Bajoriūnaitė, kuri aiškino, kad „Swedbank“ Šakių skyriaus darbuotoja jai „įkišo“ nenorimą kortelę, dėl ko ji patyrė nemažai nepatogumų. Moteris sako norinti informuoti žmones, kad šie pasimokytų ir būtų atidesni.
 
Nuotr. B. Bajoriūnaitė piktinosi, kad banko darbuotoja neįsiklausė į jos poreikius ir „įkišo“ visai netinkančią banko kortelę.
 
Į redakciją užsukusi pedagogė aiškino, kad vasario mėnesį banko darbuotoja jai pakeitė „Visa“ kortelę į „Maestro“. „Nustebau, kodėl keičia į kitokią, nes norėjau tokios pat“, - tikino B. Bajoriūnaitė. Tačiau esą jai buvo paaiškinta, kad su naująja kortele bus platesnės galimybės ir pokyčių bijoti neverta. Tačiau šakietė sako net nepamanė, kad susidurs su tiek nepatogumų.

Jau šį antradienį su dviem savo mokiniais B. Bajoriūnaitė išvyks į Italijoje vyksiantį tarptautinį konkursą, tad pedagogė turėjo užsakyti ne tik lėktuvo bilietus, bet ir viešbutį, tačiau su naująja kortele jai to nėjo padaryti. „Pasirodo, tai ne kreditinė kortelė. „Įkišo“, ko visai nenorėjau. Kodėl turiu mokėti papildomus mokesčius? Gal išaugs viešbučio kainos? Juk nesame tokie turtingi, kad pinigus švaistytume tai į vieną, tai į kitą pusę“, - tikino pašnekovė, pridurdama, kad ir be banko sukeltų nepatogumų turi krūvas reikalų. Ji akcentavo, kad su mokiniais repetuoja kiekvieną dieną, reikia susižiūrėti ir repeticijų vietas ir kitus niuansus, o čia dar nesklandumai dėl galimybės rezervuoti vietas viešbutyje. „Roma – ne Šakiai. Nėra kada blūdinti“, - teigė moteris. Ji aiškino, kad į tokio lygio konkursus užsienyje vyksta ne pirmą kartą. Ne pirmą kartą ji užsakinėjo ir vietas bei rūpinosi rezervacija, tačiau niekad nekilo jokių problemų. Pikčiausia, kaip sakė pašnekovė, kad ji viską išdėstė banko darbuotojai, pasakė, kad jai reikia tarptautinius pavedimus atlikti ir nesupranta, kodėl specialistė jai pasiūlė visiškai netinkamą kortelę. Tuo labiau, kaip tikino pedagogė, kad ją turėjo pažinti, nes ir paramos dėl vykimo į konkursus yra prašiusi. „Ar ten toks žmogus pasitaikė, kad nieko nesusigaudė, ar kaip, bet noriu, kad žmonės žinotų, kaip būna“, - teigė pašnekovė. Ji sakė nesuprantanti, kam apskritai reikalingos tokios kortelės, kuriomis neina pilnai naudotis. „Tegul visiems išduoda kreditines ir viskas. Juk pasitiki, ką davė. Ne visada yra tiek laiko kapstytis internete ir žiūrėti, koks tai daiktas. Net nebūčiau pagalvojus, kad taip nutikti gali“, - karčia patirtimi redakcijoje dalijosi Meno mokyklos mokytoja.

Galiausiai, skubos tvarka per tris dienas jai buvo užsakyta kita „Master Card“ kortelė. Tačiau to, kaip įsitikinusi šakietė, būtų neprireikę, jei banko darbuotoja būtų labiau klausiusis klientės aiškinimų.

„Swedbank“ Klientų aptarnavimo centro valdytoja Jolita Kromalcienė teigė, kad viešai komentuoti konkretaus asmens situacijos ji neturi teisės, nes tai konfidenciali informacija ir banko darbuotojai raštiškai įsipareigoję to nedaryti. „Galiu daryti prielaidą, kad taip galėjo nutikti ir dėl to, kad nebuvo registruota saugių atsiskaitymų programa“, - komentavo J. Kromalcienė. Ji tikino, kad būtent dėl to pasitaiko ne vienas atvejis, kai klientas nesupranta, kodėl jam neleidžiama atlikti vienokios ar kitokios operacijos. Saugių atsiskaitymų programa reikalinga, kad būtų apsaugoti asmeniniai duomenys. Klientų aptarnavimo centro valdytoja teigė, kad ji šiuo klausimu yra sulaukusi ne vieno skambučio ir nusiskundimo, tačiau viską pavykdavo išspręsti individuliai. Kaip konkrečiai buvo su B. Bajoriūnaite, neaišku, tačiau J. Kromalcienė teigė, kad pirmiausiai žmogus turėtų susisiekti su banku ir bandyti išsiaiškinti. Tai, pasak valdytojos, ir bus stengtasi padaryti, nes ji įsitikinusi, kad banko specialistės elgėsi teisingai, galbūt norėjo pasiūlyti priimtinesnį ar pigesnį variantą.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.