Renovuojant daugiabučius svarbiausias gyventojų pasirinkimas

kurbanovaiteGintarė MARTINAITIENĖ
 
Praėjusį ketvirtadienį Gelgaudiškio kultūros centre Šiaulių regiono plėtros agentūra vietiniams gyventojams pristatė renovuojamų namų investicinius projektus. Gelgaudiškiečiai per savaitę turi nuspręsti, kuris iš dviejų pristatytų renovacijos variantų jiems priimtinesnis. Šią savaitę toks susitikimas bus suorganizuotas ir šakiečiams.
 
Nuotr. Šiaulių regiono plėtros agentūros atstovė B. Kurbanovaitė pristatė Gelgaudiškyje renovuojamų namų investicinius planus, atsakė į gyventojams kilusius klausimus.
 
VšĮ Šiaulių regiono plėtros agentūros atstovė Birutė Kurbanovaitė pristatė Gelgaudiškyje renovuojamų namų investicinius planus, atsakė į gyventojams kilusius klausimus. Specialistė akcentavo, kad tai preliminarūs planai, kurie buvo sudaryti po vizualinės namų apžiūros, gavus reikiamus duomenis iš Registrų centro, kitų institucijų. Ji akcentavo, kad planus studijuojantys gyventojai neišsigąstų pateiktų kainų, nes jos pateiktos didesnės ir po statybos darbų nupirkimo mažės, be to, jos kis dėl konkrečiai kiekvieno namo pasirinkto varianto, pageidavimų, poreikių. „Kiekvienam namui viskas skirtinga. Vienur labiau orientuojamasi į vieną, kitur į kitą. Vienur reikia stiprinti balkonus, atlikti daugiau darbų, kitur to nereikia“, - kalbėjo B. Kurbanovaitė. Vieni svarbiausių darbų - šildymo sistemos keitimas bei sutvarkymas, durų, kur reikia, langų keitimas, stogo apšiltinimas, fasado sutvarkymas.

Planuose pateikiami du renovuojamo namo paketai – minimalus pigesnis ir su daugiau numatytų darbų - brangesnis. Paskaičiuota, kiek renovacija atsieitų namui bei kokia kvadratinio metro kaina kiekvienam butui. „Per savaitę turite pasirinkti arba vieną, arba kitą paketą ir per Ūkio skyrių raštiškai mus informuoti. Be to, galite žiūrėti, gal ką norite išbraukti arba įtraukti papildomai, bet mes peržiūrėsime, kad nebūtų atsisakyta būtiniausių darbų“, - aiškino Šiaulių regiono plėtros agentūros atstovė. Preliminariuose planuose pateikiama, kad skirtinguose namuose, priklausomai ir nuo pasirinkto paketo, vieno kvadratinio metro kaina įvairuoja maždaug nuo 500 litų iki 1000 litų.

B. Kurbanovaitė ne kartą susitikimo metu akcentavo, kad gyventojai po renovacijos negaus didesnių sąskaitų nei iki šiol, tiesiog bus ta pati suma išdalinta mokesčiams už šildymą ir už renovaciją. Be to, tam tikrą dalį kompensuoja ir valstybė. Visgi gyventojams kyla daugybė klausimų ir susidaro įspūdis, kad žmonėms trūksta informacijos. Buvo tokių gelgaudiškiečių, kurie aiškino, kad jiems nėra skirtumo renovuotame, ar nerenovuotame name gyvena. „Man jokio skirtumo, ar moku už pieną, ar už duoną. Man gerai, kaip yra dabar“, - iš salės kalbėjo moteris. Kiti kėlė klausimą, kas bus, jei jie mirs, o už renovaciją nebus išmokėta. Tretieji ragino kuo greičiau griebti jautį už ragų ir imtis šio darbo.

Renovacijos procesą administruojančios UAB „Šakių vandenys“ direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Viltrakis, kuris ir bus padalinio „Šakių komunalininkas“ vadovas, gyventojus ragino nebijoti naujovių ir neišsigąsti. „Nebijokite žengti šio žingsnio ir pasinaudoti siūlomais pinigais bei parama. Juk visa atsakomybė gula ant mūsų, tai yra administratoriaus pečių. Be to, nemaža ir valstybės parama“, - teigė M. Viltrakis. Jis pripažino, kad gyventojams trūksta informacijos, tad ateityje planuojamas ne vienas susitikimas, kurio metu bus aptariamas renovavimo procesas, atsakoma į kylančius klausimus. „Kiek įmanoma daugiau tarsimės, kalbėsime, nes gyventojams tikrai to reikia“, - tikino „Šakių komunalininko“ vadovas.

Jei viskas gerai, šaltuoju metų laiku bus užbaigti visi dokumentų tvarkymai, o pavasarį planuojama pradėti darbus. Investicinių projektų pristatymas šią savaitę numatytas ir Šakiuose. Iš viso rajone numatyta renovuoti 16 daugiabučių namų.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.