Kai pradėjo žaisti futbolą – supjaustė vartus

Jau kuris laikas vakarais besirenkantys pažaisti futbolo lukšiečiai pasipiktinę: netrukus po to, kai pradėjo rinktis, iš mokyklos stadiono dingo vartai, nepatingėta jų ir supjaustyti. Nuo tada futbolininkai mėgėjai lavina ne tik raumenis, bet ir fantaziją - vartus atstoja keturi įsmeigti pagaliai ir vartų kontūrus belieka tik įsivaizduoti.
 
„Niekas nepaaiškino, tik atėjome vieną vakarą ir pamatėme, kad nėra vartų. Galvojome, gal įdės naujus, tačiau kuris laikas niekas nieko nedaro. Gal specialiai, kad netryptume stadiono pievos čia mus taip „užgesino“? Bet juk turėtų džiaugtis, kad kultūringai leidžiame laiką – čia gražiai žaidžia daugybė žmonių, po savęs niekada nepaliekam šiukšlių“,- stebėjosi futbolo vakarų iniciatorė Adelė Liepa Kaunaitė.

Kartu su ja futbolą žaidžia ir jos tėtis dailininkas Vytautas Kaunas bei kiti miestelio gyventojai ir svečiai. Pranešus Facebook paskyroje žinute, į stadioną susirenka apie 20-30 žmonių: „Šiandien (liepos 1d.) 20 val. toliau žaidžiam futbolą, Lukšių stadione. Laukiami visi: stori, kūdi, maži, didžiuliai, moteriški, vyriški, ar belyčiai, ar ten koki kitokie marozai ar gotai Jei lis dar smagiau bus, nebijokit:) Vėl šauniai praleisim laiką:)!“

Vartai sunaikinti Lukšių bendruomenės centro iniciatyva. „Ir kas čia tokio, kad supjaustė? - mano jos pirmininkas Sigitas Bendorius. -Vykdomas projektas, vietoj senųjų čia stovės nauji vartai, tik negaliu pasakyti, kada tai bus. Projekto pabaiga numatoma lapkričio mėnesio gale. Nori žmonės, kad vieną dieną nupjovė, o kitą jau stovėtų. Prie jaunimo mes tikrai prisitaikyti negalime, turime savo planus. Čia vienas du nepadarysi. Rudenį supjaustyti gal tos galimybės nebūtų. Kantrybės reikia turėti, bus tie nauji vartai.“
A. L. Kaunaitė įsitikinusi, jei bendruomenės tikslas yra gerinti jaunimo gyvenimą, ji turėtų stengtis prisitaikyti prie jo poreikių. „Ne, nu žmonės, taip nedaroma, kur logika? Jei tikrai stengtųsi dėl mūsų, tai džiaugtųsi, kad renkamės ir leistų žaisti su vartais iki rudens. Būtume mes patys tuos vamzdžius supjaustę, na koks čia darbas?“

Vartų dingimas jau spėjo apaugti gandais ir spėlionėmis. Pasipiktinę paties S. Bendoriaus žmonos siuvyklos statybininkai, nesigilindami į vartų dingimo priežastis, nusprendė: „Kažkam reikėjo išplauti pinigus ir tiek“. Jaunimo tarpe ėmė sklandyti nuomonė, kad vartai sunaikinti dėl to, kad „tiesiog kažkam nepatinka, jog mes čia renkamės“.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.