Šakių rajono moksleivius rugsėjį apdraus „Lietuvos draudimas“

perejaKartu su į mokyklas grįžtančiais moksleiviais visoje Lietuvoje rugsėjį pasitinka akcija „Apsaugok mane“, skirta vaikų saugumui keliuose ir gatvėse. Prie jos jau daugelį metų iš eilės prisideda ir Šakių rajono savivaldybė.
 
Visą rugsėjį pėstieji bendrojo ugdymo mokyklų moksleiviai  bus  apdrausti AB „Lietuvos draudimas“ nelaimingų atsitikimų draudimu. Draudimo apsauga galiotų, jei pėsčiasis moksleivis būtų sužalotas ar žūtų eismo įvykio metu visoje savivaldybės teritorijoje. Akcijos „Apsaugok mane“ ženklai jau nupiešti prie pėsčiųjų perėjų Šakiuose, Gelgaudiškyje, Kudirkos Naumiestyje, Griškabūdyje ir Lukšiuose.  

Akcija „Apsaugok mane“ buvo pradėta 2000 m. Vilniuje. Ją pradėjo Vilniaus miesto savivaldybė ir didžiausia šalies draudimo bendrovė „Lietuvos draudimas“. 2001 metais ši iniciatyva apėmė dar du šalies didmiesčius – Kauną ir Klaipėdą, vėliau prie akcijos prisijungė didžioji dalis Lietuvos savivaldybių.

AB „Lietuvos draudimas“ praneša, kad pernai akcijos metu visoje Lietuvoje eismo įvykiuose nukentėjo septyni moksleiviai. Du buvo sužaloti tuo metu, kai ėjo per perėją. Nukentėjusiųjų amžiaus vidurkis 11,5 metų. Jų tėvams ar globėjams, pranešusiems apie įvykį „Lietuvos draudimui“ telefonu 1828, išmokėta 6000 litų draudimo išmokų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.