Populiariausi vardai rajone – Kristupas ir Emilija

kudikisLaukiant šeimos pagausėjimo, vienas svarbiausių uždavinių yra savo atžalai išrinkti patį gražiausią ir prasmingiausią vardą. Įdomu, kokie vardai tėveliams labiausiai patiko pernai?
 
Viena įdomesnių naujienų yra ta, kad nors ir neišnyksta tendencija rinkti kuo mažiau girdėtus vardus, tačiau vis labiau populiarėja klasikiniai vardai, ypač tarp berniukų. Pernai buvo populiarūs Tomo, Martyno, Justo vardai, trys berniukai pavadinti Simono ir Igno vardais du - Pauliaus, rinkti ir Povilo, Eriko, Tado vardai.

Nebūtų galima išskirti vardo, kuris taip ryškiai išsiskirtų savo populiarumu, kaip ankstesniais metais išsiskyrė Mato vardas. Praėjusių metų duomenimis, madingiausias vardas rajone – Kristupas, šiuo vardu buvo pakrikštyti 8 vaikai. Mėgstami Dominyko, Augusto, Jokūbo, Jorio, Armino vardai. Tėvai savo atžalas pavadina ir pačiais senoviškiausiais – Tautvydo, Skomanto vardais, ir pastaraisiais metais paplitusiais Tajaus, Majaus, Vakario vardais.

Gražiausias mergaitės vardas rajono naujagimių tėvams yra Emilija, taip pavadinta daugiausiai – 10 mergaičių. Iš įdomesnių vardų minėtina Karilė, Dileta, Arnita, dvi mergaitės gavo Milos vardą. Viena mergaitė pavadinta Ainės, dvi – Beatričės vardais. Tarp mergaičių išlieka populiarūs vardai, susiję su ugnies stichija – Ugnė ir Gabija. Taip pat mėgstami Kamilės, Urtės, Lėjos, Gabrielės vardai. Beje, šį angelo vardą noriai rinkosi ir berniukų susilaukę tėveliai. Galima pastebėti, kad mergaičių nebijoma pavadinti ir įprastesniais vardais. Rajone pernai metais gimė po dvi Irenas, Rasas, Ramunes, duoti Vaivos, Erikos, Agnės, Ingos, Indrės vardai.

Kai kurie tėveliai pernai savo mažyliams davė ir po du vardus. Dvejų tėvų mintys sutapo ir jie pavadino savo mergaites vienodai – davė Adelės Liepos vardą.

Išrinkti vardą tėvams visada yra nemenkas galvosūkis: juk vaikas – vienas, o gražių vardų – tiek daug. Kai tampa sunku išsirinkti iš kelių variantų, galbūt verta prisiminti specialistų rekomendacijas, kuriose teigiama, jog renkant vardą pravartu pagalvoti apie tai, kaip jis derės su pavarde. Tai ypač aktualu berniukams, kurių pavardė nesikeičia. Taigi, pažiūrėkime, į ką reikėtų atkreipti dėmesį? Pageidautina, kad pirmieji vardo ir pavardės skiemenys ar raidės nesikartotų. Prie ilgos pavardės labiau dera trumpas vardas ir atvirkščiai. Be to, manoma, kad gražesnis sąskambis tada, kai vardo ir pavardės galūnės nesikartoja. Visgi svarbiausias, žinoma, yra pats vardo savininkas, kuris papuošia ir įprasmina jam duotą vardą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.