Bričkelė yra... Trūksta arklio!

brickelePraėjusių metų rugpjūčio mėnesį savo skaitytojams pasakojome apie idėjų nestokojančius gelgaudiškiečius, kurie atgimstančio dvaro populiarinimui pasigamino bričkelę. Tik arkliuko trūksta.  Koks dvaras be savo arkliais tempiamos karietos. Arkliui ir pakinktams įsigyti reikalinga 5940 litų suma. Idėjos iniciatoriai vis tikėjosi, kad atsiras koks geras žmogus ir padovanos. Tačiau šiai svajonei neišsipildžius, bendruomenė prašo paremti jų iniciatyvą.
 
Nuotr. Idėjos iniciatoriai tikėjosi, kad atsiras koks geras žmogus ir padovanos dvarui arklį, tačiau, šiai svajonei neišsipildžius, bendruomenė prašo paremti jų iniciatyvą ir paaukoti pinigų arklio bei pakinktų įsigijimui.
 
Gelgaudiškio dvaro  ansamblis yra nacionalinės reikšmės ir vienas stambiausių Panemunių regiono kultūros paveldo objektų. Jį supa 118,5 ha parkas, kur legendų pagrindu įrengtas pažintinis takas, 2012 – 2013 metais čia suorganizuota 130 miestelio, dvaro istoriją ir legendas pristatančių teatralizuotų, pažintinių dvaro istoriją pristatančių ekskursijų, kurių metu apsilankė 6000 turistų.

Gelgaudiškio bendruomenės - 2010 ir 2011 metų Nacionalinio konkurso „Tikime laisve“ finalininkės - ir rajono valdžios pastangomis baigiamas pirmasis ir pradėtas antrasis dvaro rūmų restauravimo etapas. Šioje erdvėje sutelktas kultūrinių renginių potencialas. 2011 – 2012 metais sukurtos dvaro amatų ir kultūros centro užuomazgos: jaunimas ir vietos siuvėjos siuva ir realizuoja suvenyrinius krepšius, maišelius vaistažolėms, keramikos suvenyrus, siuvami dvaro rūbai. Praėjusiais metais kilo mintis pasigaminti XIX a. pavyzdžio arkliu traukiamą bričką, kuria teatralizuotų ekskursijų ir švenčių metu yra vėžinami svečiai ir turistai.

Į dvaro atgimimo veiklą per amatus įtraukiamas ir jaunimas: vasaros stovyklų metu parke pastatyti informaciniai stendai, suoleliai, sutvarkytos senosios dvarininkų kapinės, tilteliai. Šiuo metu dvaro rūmuose steigiama knygrišykla pagal senąsias dvaro technologijas, istorinio kostiumo siuvykla – nuomos punktas, edukacinė dailiųjų amatų bazė. Dvaras tampa krašto sociokultūriniu židiniu, kuriame vystomas, skatinamas bendruomenės verslumas.

Sudarant palankią aplinką bendruomenės verslumui plėtoti, numatoma įvairių turistinių – pramoginių paslaugų įvairovė, viena jų – ne epizodinis, bet nuolatinis dvarą lankančių turistų pavėžinimas brička. Tam tikslui reikalingas arklys, – šiuo metu jis yra skolinamas iš ūkininkų. Arkliui ir pakinktams įsigyti reikia 5940 litų. Gelgaudiškiečiai prašo paremti šią iniciatyvą ir prisidėti prie arklio pirkimo.

Už paramą šiai svajonei įgyvendinti gelgaudiškiečiai žada atsilyginti svetingumu ir jau išvystytomis paslaugomis: teatralizuotomis ir pažintinėmis ekskursijomis, siurprizais, ypatingu pavėžinimu bričkele, traukiama gerų žmonių dėka įsigytu arkliu.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.