Verslas ateina į VVG

svic pasitarimasPanašu, kad Šakių verslininkai nuo šiol aktyviau prisijungs prie europinių pinigų dalybų. Tai parodė užvakar vykęs susitikimas mero kabinete, kurio metu verslininkai sustiprino savo įtaką krašto organizacijose.
 
Nuotr. „Norėtume aktyviau dalyvauti ir žinoti strategines kryptis, labiau įtakoti grupės veiklą, žinoti situaciją“,- teigė D. Palukaitienė.
 
Kaip žinoma, per Šakių verslo informacijos centrą kilo Zanavykų sąšaukos kaip naujos rajono asociacijos idėja. Susitikimo metu buvo atliktas formalumas – buvo oficialiai pritarta, kad centras gali būti būsimosios Zanavykų asociacijos steigėju bei nariu. Taip pat dar labiau stiprinamas Verslo informacijos centro vaidmuo – pritarta, kad jis gali tapti Šakių krašto vietos veiklos grupės (VVG) nariu. Verslas savo pozicijas sustiprina VVG , nes ji pasipildo dviem naujais valdybos nariais – verslininkais Arūnu Tarnausku bei Juozu Daineliu.

Šakių verslo informacijos direktorė Daiva Palukaitienė paaiškino, kad naujoji VVG strategija yra aiškiai orientuota į verslą ir naujųjų darbo vietų kūrimą. Todėl ir centro dalyvavimas čia būtų labai naudingas, nes jis galėtų tapti tarpine grandimi tarp verslininkų ir Europos Sąjungos finansuojamų VVG projektų. “Norėtume aktyviau dalyvauti ir žinoti strategines kryptis, labiau daryti įtaką grupės veiklai, žinoti situaciją“,- teigė D. Palukaitienė, jau įgyvendinusi VVG projektą, mat tai gali daryti ir nebūtinai VVG nariai. A. Tarnausko nuomone, įvardinta misija yra „ko gero garbinga ir gera“.

Zanavykų sąšaukos steigiamasis susirinkimas vyks sausio 24 dieną, 15 val., visi norintys kviečiami dalyvauti. Kiek žinoma, jau yra 21 steigėjas, jų gali atsirasti ir daugiau.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.