Bus nauja programa nepasiturintiems

2014 m. vasario mėnesį baigiasi Žemės ūkio ministerijos administruota Maisto iš intervencinių atsargų tiekimo labiausiai nepasiturintiems asmenims programa.
 
Pagal nustatytus reikalavimus šios programos įgyvendinime turėjo dalyvauti tik nevyriausybinės organizacijos –  Lietuvos Caritas, Raudonasis Kryžius ir Maisto bankas, kurioms kiekvienais metais buvo skiriamos atitinkamos administravimo lėšos.

2014–2020 metais Lietuvoje bus įgyvendinama analogiška nauja programa, kurią administruos Socialinės apsaugos ir darbo ministerija. Programa bus finansuojama iš naujai įsteigto Europos pagalbos skurstantiems asmenims fondo.

Šiai programai įgyvendinti Lietuvai 2014-2020 metams skiriama 264,34 mln. Lt (vieneriems metams – apie 37,76 mln. Lt).

Pagal naujos programos reglamentą yra galimybė lėšas skirti ne tik maisto produktams, kaip buvo iki šiol, bet ir higienos reikmenims bei kitoms būtinojo vartojimo prekėms.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.