Baigiamajame autokroso etape šakiečiai aukštų rezultatų nepasiekė

autokrosasPraėjusį šeštadienį Pavilkijo trasoje gaudė varikliai. Čia vyko net trys autokroso etapai:  Lietuvos , Latvijos ir Baltijos šalių baigiamieji automobilių kroso čempionatai bei Romualdo Barkausko atminimo taurės varžybos.
 
Nuotr. Dėl nugalėtojų titulo Pavilkijo trasoje varžėsi 70 Lietuvos ir Baltijos šalių automobilių sporto aistruolių.
 
Šis grandiozinis renginys pritraukė didžiulį būrį automobilių sporto aistruolių – tiek dalyvių, tiek ir žiūrovų. Nors užsiregistravusiųjų sąraše aštuoniose atskirose klasėse buvo net 88 sportininkai, varžybose dalyvavo 70. Tarp jų – nemažai Latvijos atstovų.

Pasak šių varžybų  organizatoriaus VšĮ „Motorsport LT“ vadovo Valdo Stankūno, šįsyk šakiečiams namų sienos nepadėjo – jie nepelnė nė vienos prizinės vietos. B600 bagių klasėje dalyvavęs Tadas Viliūšis liko dešimtas. Galu varomų bagių RWD klasėje „Motorsport LT + STP“ komandos sportininkas Mindaugas Remeikis laimėjo penktąją vietą. Visais ratais varomų bagių AWD klasėje rungtyniavęs Tautvydas Urba liko ketvirtas, Tomas Zavarskas – penktas. VAZ classic klasėje ketvirtąją vietą laimėjo „Motorsport LT + STP“ komandai atstovavęs T.Viliūšis. Penktas VAZ klasėje liko Šakių ASK garbę gynęs Rimvydas Matijošaitis. D-1A (variklio galingumas iki 1600 kub.m) klasėje už „Motorsport LT + STP“ rungtyniavęs Martynas Pikčilingis liko dešimtas. D-4A (variklio galingumas iki 2000 kub.m) klasėje tos pačios komandos sportininkas Gediminas Vaitiekūnas užėmė paskutiniąją - 16 vietą.

Komandinėje įskaitoje čempionais tapo ir pergalę šventė auto – moto klubas „Ugira Kross“, kuriam ir buvo įteikta Romualdo Barkausko atminimo taurė.

Preliminariais duomenimis, metinėje įskaitoje pirmąją vietą užima Ukmergės AMSK lenktynininkai. Apmaudu, bet antroje vietoje šiemet liko visą sezoną pirmavusi „Motorsport LT“ komanda, kuriai iki pergalės pritrūko vos šešių taškų. Trečioje vietoje – Molėtų „Skorpiono ASK“ .
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.