Prasidėjo rajono krepšinio pirmenybių kovos

Spalio 11 dieną prasidėjo naujasis rajono krepšinio pirmenybių sezonas. Šiemet jį pradėjo ne A, o B pogrupio komandos.
 
Pirmieji į dvikovą stojo praeitų metų Mažosios taurės nugalėtojai – „Splito“ žaidėjai ir niekaip rakto į pergalę nerandantys Gotlybiškių komandos krepšininkai. Kaip ir buvo tikėtasi, splitiečiai savo varžovus įveikė net 45 taškų persvara (88:43). Daugiausiai prie pergalės prisidėjo K. Ambrazaitis (20 taškų) ir T. Matulaitis (16 taškų). Gotlybiškių komandoje rezultatyviausiai žaidė D. Martinkaitis (23 taškai) ir T. Bužinskas (10 taškų).

Antrieji aikštelėje susirungė „Spurto – Noragros“ ir Gelgaudiškio ekipos krepšininkai. Šįkart stipresni buvo „Spurto – Noragros“ žaidėjai. Jie gelgaudiškiečius įveikė rezultatu 67:54. Taiklausi komandoje buvo V. Motiejūnas, įmetęs 15 taškų, ir R. Zymonas, pelnęs 14 taškų. Gelgaudiškio komandoje geriausiai žaidė M. Švelnys, pataikęs 22 taškus.

Kiek vėliau jėgas aikštelėje išbandė „Veterano“ ir „Trigados“ komandų žaidėjai. Rungtynes, rezultatu 75:53, laimėjo veteranai. Šioje komandoje labiausiai pasižymėjo G. Bacevičius (19 taškų) ir Ž.Šimaitis (18 taškų).  „Trigados“ komandoje geriausiai žaidė K. Glinskas (20 taškų).

Paskutinieji šeštadienį susitiko „Vėjo – Lekėčių“ ir „Vožtuvų“ krepšininkai. Po atkaklios kovos pergalę šventė lekėtiškiai, įveikę „Vožtuvus“ rezultatu 85:66. Daugiausiai prie pergalės prisidėjo A. Pelš, įmetęs 21 tašką ir  K. Pupinis, pelnęs 17 taškų. Varžovų komandoje rezultatyviausiai žaidė po 12 taškų pataikę L. Damušis ir J. Sakalauskas.

Sekmadienį krepšinio aikštelėje susitiko A pogrupio komandos. Pirmieji į kovą stojo „Tauro“ ir „Spartos“ komandų žaidėjai. Pergalę rezultatu 64:60 šventė „Spartos“ krepšininkai. Geriausiai komandoje žaidė M. Šereika (19 taškų) ir A. Burdiliauskas (13 taškų). „Tauro“ ekipoje taikliausi buvo A. Miliušis (19 taškų) ir R. Nevidomskis (18 taškų).

Antrieji jėgas išbandė „Novos“ ir „Skvero“ komandų sportininkai. Rezultatu 80:57 triumfavo griškabūdiečiai. Prie pergalės daugiausiai prisidėjo P. Valentukonis, įmetęs 22 taškus, ir P. Žukaitis, pelnęs 20 taškų. Varžovų komandoje rezultatyviausias buvo J. Andriuška, pataikęs 21 tašką.

„Kubilių“ ir „Kriūkų“ ekipų varžybos baigėsi kriūkiečių pralaimėjimu. Juos rezultatu 66:62 įveikė „Kubilių“ krepšininkai. Šioje komandoje labiausiai pasižymėjo L. Damušis (17 taškų) ir P. Valaitis (15 taškų). Tarp kriūkiečių geriausiai pasirodė A. Stanaitis, įmetęs 17 taškų, ir P. Stanaitis, pelnęs 15 taškų.

Paskutinieji tądien susirungė „Valjonos“ ir „Laisvės“ ekipų  sportininkai. Rezultatu 95:75 pergalę šventė „Valjonos“ komanda. Taikiausiai joje žaidė G. Būda (23 taškai) ir P. Liepinaitis (20 taškų). Varžovų komandoje rezultatyviausi buvo po 16 taškų pelnę J. Jasaitis ir M. Kriaučiūnas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.