Futbolo turnyre – sportinis azartas ir draugiška atmosfera

futbolas zalgirisGelgaudiškio mokyklos sporto aikštyne rugpjūčio 30-ąją vykęs vienos dienos futbolo turnyras 7x7 Seimo nario Mindaugo Basčio taurei laimėti buvo tikra šventė šios sporto šakos aistruoliams. Turnyre dalyvavo ne tik septynios mėgėjų futbolo komandos, bet ir Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai.
 
Nuotr. Gelgaudiškyje surengtame vienos dienos futbolo turnyre dalyvavo ir Vilniaus „Žalgiris“.
 
Kaip pastebėjo šio sporto renginio Gelgaudiškyje iniciatorius ir globėjas M. Bastys, futbolas yra itin patraukli laisvalaikio praleidimo forma. „Šiemet Šakiuose buvo įkurta mėgėjų futbolo lyga, surengtas futbolo turnyras bei nuspręsta Gelgaudiškyje suorganizuoti baigiamąjį turnyrą M. Basčio taurei laimėti. Visi aktyviausi rajono klubai tam pritarė. Nusprendžiau pakalbinti Vilniaus „Žalgirio“ klubo direktorę Vilmą Venslovaitienę ir pakviesti vienos dienos turnyre dalyvauti žalgiriečius. Džiugu, kad jie maloniai sutiko atvykti į Gelgaudiškį,“ – apie renginio organizavimo užkulisius pasakojo M. Bastys.
 
Puiki galimybė išbandyti savo jėgas

Turnyro metu netrūko nei sportinio azarto, nei sirgalių aistrų. Tuo pačiu metu dviejuose futbolo aikštynuose vykusiose varžybose, kurių tvarkaraštis buvo sudarytas burtų keliu, kas dešimt minučių viena komanda keitė kitą – gausėjo įvarčių, kaito turnyro atmosfera. Draugiškame turnyre susirungė Vilniaus „Žalgiris”,  FK „Lekėčiai”, FK „Gelgaudiškis“, GFK „Jaunimo imperija”, GFK „Gelžbetonis –legendos“, SK „Audra”, „Vilkija“ (Kauno r.), Šakių futbolo komanda „Sparta“. Varžyboms teisėjavo nacionalinės kategorijos teisėjas kaunietis Saulius Karka ir jo kolega, antros kategorijos teisėjas Edgaras Bučinskas.
 
Pagrindinė taurė atiteko žalgiriečiams

Pasibaigus futbolo turnyrui ir susumavus rezultatus, paaiškėjo turnyro nugalėtojai ir geriausi žaidėjai. Pirmoji turnyro 7x7 vieta atiteko žalgiriečiams, garbinga antroji vieta – FK „Gelgaudiškis“ komandai, o tretieji liko Šakių „Sparta“ žaidėjai. Rezultatyviausiu žaidėju pripažintas FK „Gelgaudiškis“ žaidėjas Paulius Rokas, o geriausiu turnyro gynėju – Egidijus Digrys, atstovavęs Šakių futbolo komandai „Sparta“. Geriausiu vartininku pripažintas klubo „Gelgaudiškis“ narys Arvydas Rimas. Apdovanojimo ceremonijos metu M. Bastys už gražią sporto šventę, suvienijusią futbolo  mėgėjus ir profesionalus, dėkojo turnyro šeimininkams ir pagrindiniam šio renginio organizatoriui – Atviros Šakių rajono mini futbolo lygos vadovui Linui Germanui bei visai Gelgaudiškio bendruomenei.
 
 „Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.