Autokroso varžybose pagerbtas R. Barkausko atminimas

bagisSekmadienį Pavilkijo autokroso trasoje vyko neįskaitinės lenktynės. Varžybos buvo skirtos prieš dvejus metus žuvusiam trasos šeimininkui Romualdui Barkauskui atminti.
 
Nuotr. Tautvydas Urba vairavo bagį su dviem varikliais, kurio vienas motoras skirtas priekinei ašiai, kitas – galinei.
 
Antrus metus organizuojamose tokiose autokroso varžybose penkiose klasėse rungėsi per 30 lenktynininkų, tarp jų svečiai iš Latvijos, Kaliningrado srities.

Organizatoriai priminė R. Barkausko nuveiktus darbus ir pagerbė jį tylos minute.

Pirmieji prie starto linijos rikiavosi devyni D-1A klasės dalyviai. Atkakliausiai konkuravusių automobilių „Honda Civic“ vairuotojai Tomas Skrodenis ir Žydrūnas Šarkūnas įtampą išlaikė iki finišo tiesiosios. Tačiau geriausiai pasirodė Ž. Šarkūno vairuojamas automobilis. T. Skrodenis užėmė antrąją poziciją, trečias liko Kęstutis Skiezgilas.

Open klasės važiavimuose tarpusavy varžėsi keturiais varomais ratais ir varikliais su turbinomis į priekį genami automobiliai. Šioje klasėje įspūdingiausiai pasirodė Juozo Kutkos vairuojamas automobilis „Mazda MX-3“. Antrą vietą iškovojo Egidijus Kirdeikis su ketvirtos kartos „Volkswagen Golf“, o trečias finišavo grėsmingą „VW Golf MK2“ vairavęs Dovydas Vaitkevičius.

D-4 arba dvilitrių automobilių klasėje nugalėjo Kaspars Silenieks iš Latvijos. Latviui nusileido Martyno Pikčilingio vairuojamas automobilis „Seat Ibiza“. Trečias šioje klasėje liko Rokas Sakalauskas. Beje, trasoje užsidegusiam jo automobiliui prireikė gaisrininkų pagalbos. Automobilyje pasirodžiusi nedidelė ugnis buvo laiku užgesinta, didesnių nuostolių nepridarė. Įnirtingų varžybų metu nesėkmes patyrė VAZ vairuotojas Remigijus Nešvydis ir rusas Sergejus Luchikas su „Volkswagen“, kurie sulamdė automobilių stogus.

Galine ašimi varomų bagių klasėje susigrūmė keturi dalyviai, nugalėjo Virgilijus Deveikis. Antras finišavo Vilintas Kuras, trečias – Kęstutis Krakys.

Keturiais ratais varomų bagių klasėje sėkmė lydėjo lenktynininką Saulių Žundą, kuris aplenkė favoritu laikytą Tautvydą Urbą. Trečią vietą iškovojo Andrius Lugauskas.

Autokroso varžybose komandinėje įskaitoje geriausiai pasirodė 34 taškus surinkęs Ukmergės automobilių ir motociklų sporto klubas. Jiems ir atiteko R. Barkausko vardo taurė. Kadangi taurė – pereinamasis prizas, todėl ukmergiškiai kitąmet privalės atvykti į šias varžybas su taure ir apginti nugalėtojų vardą. Šakiečių „Motorsport LT“ komanda nuo nugalėtojų atsiliko tik vienu tašku. Trečiąją vietą laimėjo Vilkyčių ASK rinktinė, surinkusi 32 taškus.

Vienas pagrindinių varžybų organizatorių Andrius Remeza džiaugiasi puikai pavykusiu renginiu, rajono valdžios atstovų ir gausiai susirinkusių žiūrovų parodytu dėmesiu. Autokroso varžybos, skirtos Pavilkijo trasoje per nelaimingą atsitikimą žuvusio R. Barkausko atminimui, vyks ir kitąmet.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.