Rajono krepšinio lygoje – naujovė

zilvinasRajono krepšinio gerbėjams siūloma naujovė. Neseniai internetu pradėtos transliuoti rajono lygos varžybos (realiu laiku galima sekti varžybų rezultatą).

Nuotr. Šakių krepšinio lygos prezidento Žilvino Sniečkaus iniciatyva varžybų rezultatus internete galima stebėti realiu laiku.

Šakių krepšinio lygos prezidentas Žilvinas Sniečkus svarsto, kiek ši jo iniciatyva pasiteisino, tačiau patikina, kad besidomintiems krepšiniu jo idėja patiko.

Tad kodėl tokia galimybė krepšinio gerbėjams sudaryta tik dabar? Ž. Sniečkus sako, kad nebuvo tinkamo požiūrio, palaikymo, o vienas lauke ne karys. Ir dabar reikiamu inventoriumi, tai yra kompiuteriu, naudojasi savo.
 
„Jis nėra pats geriausias, tad kartais iškyla problemų. Visgi stengiamės viską atlikti gerai“, – teigė pašnekovas.

Krepšinio pasaulyje vaikinas ne naujokas. Puslapiuose www.sklyga.lt arba www.splitas.lt jis ne vienerius metus bando teikti daugiau informacijos, ne tik varžybų rezultatus.

„Pradžioj vedėmės tik savo komandos statistiką, nes tuometinei Šakių lygos valdžiai tai nebuvo aktualu ar įdomu. Tik 2012–2013 m. sezone, nesigiriant, pradėjau agituoti ir ieškoti savanorių, kurie vestų statistiką. Nors ir sunkiai, tačiau pavyko tą sezoną savanoriškai, iš idėjos tai padaryti“, – mintimis dalijosi rajono krepšinio lygos prezidentas.

Pasak jo, daug kas keitėsi, kai vietoj Juozo Jonuškos sportui rajone pradėjo vadovauti Rima Mozūraitienė. Pirmiausiai buvo įsteigta ir oficialiai įregistruota Šakių krepšinio lyga, yra valdyba (5 nariai), su kuriais stengiamasi aktyviai bendradarbiauti.

Nuo 2013–2014 m. sezono į starto mokestį buvo įtrauktas ir mokestis už statistikos vedimą bei jos viešinimą „Splito“ internetiniame puslapyje.

Kadangi jis yra lygos prezidentas, sako nenorintis stovėti vietoje. Pasak Ž. Sniečkaus, šis 2015–2016 m. sezonas išskirtinis ir rungtynių skaičiumi. Nors daugelį komandų papiktino startinis mokestis, tačiau, palyginus su praėjusių metų sezonu, rungtynių padaugėjo trečdaliu – nuo 88 iki 120.

Rajono krepšinio lygos rungtynės žaidžiamos „Varpo“ mokyklos salėje ir JKSC. Šiemet JKSC pertraukų metu jau transliuojama muzika, kartkartėmis žiūrovų akis pamalonina ir šokėjos. Lygos naujovė ir teisėjai, nes šiais metais jų pasikvietė iš Kauno, Marijampolės, Vilkaviškio. Be to, po ilgesnės pertraukos šiemet buvo surengta ir „Žvaigždžių diena”. Ji, Ž.Sniečkaus manymu, tikrai pasiteisino.

Tačiau lygos prezidentas sako, jog nėra viskas taip gražu, kaip gali pasirodyti.

„Pirmiausiai, gal dėl to, kad mažai iniciatyvos ir savanoriškos veiklos iš kitų žmonių. Šiemet neturime nuotraukų iš krepšinio varžybų, nors prieš tai daug metų, kiek galėjau, tiek fotografavau aš. Nėra ir video, nors savo komandos rungtynes kartais pafilmuodavom. Mažas ir vietinės spaudos dėmesys“, – sakė Ž. Sniečkus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.