Šachmatų turnyras J. Pėžaičio atminimui

Kovo 5d. naumiestiečiai, prisimindami šachmatų čempioną Juozą Pėžaitį, surengė šachmatų turnyrą. Tai jau 12-as tradiciniu tapęs šachmatų turnyras, kuris įvyko Kudirkos Naumiesčio dienos centre. Jame dalyvavo aštuoniolika dalyvių.

Kaip visuomet, prieš turnyro pradžią buvo aplankytas J. Pėžaičio kapas. Dienos centro patalpose visus susirinkusius pasveikino pagrindinis varžybų organizatorius Zenonas Šliuževičius ir bendruomenės centro „Santaka“ primininkas Edvardas Belevičius.
 
J. Pėžaičio dukra Danguolė šachmatų mėgėjams priminė tėčio aistrą šachmatams. Remdamasi vieno patyrusio šachmatų žinovo mintimis, ji atskleidė pagrindinius dalykus, kurie padeda, siekiant gerų rezultatų: tai tvirtas žaidėjo būdas, specialus pasiruošimas, ištverminga ir darbinga nervų sistema. Dar reikalingas talentas ir darbštumas. Pabrėžė, kad šio žaidimo mėgėjams yra svarbu, jog partija būtų graži: reikia mokėti oriai ir laimėti, ir pralaimėti. Prie šachmatų lentos panašios pozicijos retai pasikartoja, tad privaloma nuolat ieškoti gero sprendimo.

„Tačiau kartais apsirinka netgi ir stipriausieji šachmatininkai. Reikia kantrybės, nuoseklumo, reikia turtinti savo vaizduotę, kad atsirastų noras dar geriau žaisti“, – kalbėjo ji.

Prieš pat turnyro pradžią teisėjas Alvydas Grinkevičius priminė žaidimo taisykles ir šachmatininkai sėdo prie žaidimo lentų. Kaip ir kasmet, žaidime dalyvavo J. Pėžaičio anūkai – Tomas ir Povilas, varžėsi svečiai iš Šakių, Gelgaudiškio, Marijampolės, Lazdijų rajonų. Iš Kudirkos Naumiesčio dalyvavo aštuoni žaidėjai.

Po įtemptų varžybų pirmos vietos nugalėtojui skirtas prizas – taurė iškeliavo į Išdagus. Ją iškovojo Dainius Kalesinskas, kuris surinko 7,5 taško iš 9 galimų.

Antrąją vietą užėmė Alius Mažeika (Lazdijai). Trečiąją vietą pelnė Arvydas Minkevičius (Lazdijai). Iš naumiestiečių geriausiai sekėsi Kęstučiui Kareivai. Šį kartą visi žaidėjai laimėjo po vieną partiją, tarp jų ir jauniausioji dalyvė – dešimtmetė naumiestietė Rugilė Oginskaitė.

Pagrindinį prizą įsteigė Kudirkos Naumiesčio bendruomenės centras, o jau tradiciškai po maišelį sėklinių bulvių visiems dalyviams skyrė UAB „Šaka“.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.