Didžioji taurė – naumiestiečių rankose

valjonaPraėjusį sekmadienį pasibaigė Šakių krepšinio lygos čempionatas. Didžiąją taurę laimėjo ir aukso medalius pirmą kartą iškovojo Kudirkos Naumiesčio „Valjonos“ krepšininkai. Mažąją taurę laimėjo Šakių „Skydas“. Taip pat buvo apdovanoti naudingiausi sezono žaidėjai.

Nuotr. Finale Griškabūdžio „Novą“ įveikė ir aukso medalius iškovojo Kudirkos Naumiesčio „Valjona“.

Dėl Didžiosios taurės finale susikovė Kudirkos Naumiesčio „Valjonos“ ir Griškabūdžio „Novos“ krepšininkai. Rezultatu 88:71 pergalę šventė ir aukso medaliais pasipuošė naumiestiečiai. Naudingiausiu komandos žaidėju paskelbtas Karolis Pupinis. Jis paskutinėse rungtynėse pelnė 30 taškų, Martynas Karpičius pridėjo 20, Giedrius Būda – 19 taškų. Antroje vietoje likusiems griškabūdiečiams 29 taškus surinko Marijus Užupis, 19 – Karolis Meiliūnas, 10 pridėjo Paulius Valentukonis. Naudingiausiu komandos žaidėju apdovanotas M. Užupis.
 
Dėl trečiosios vietos susitiko „Kriūkai“ ir „Kubiliai“. Pergalę rezultatu 66:60 iškovojo ir lygos medaliais pasipuošė kriūkiečiai. Komandą į pergalę vedė Povilas Stanaitis ir Lukas Karalius, pelnę po 13 taškų, 12 pridėjo Adomas Stanaitis. Jis buvo apdovanotas kaip naudingiausias sezono žaidėjas. „Kubilių“ komandoje rezultatyviausiai žaidė Šarūnas Jurgutis (naudingiausias žaidėjas) ir Martynas Laukaitis, pelnę po 16 taškų. Povilas Valaitis įmetė 11 taškų.

Mažosios taurės finale susirungė Šakių „Skydas“ ir Sintautų „Sparta“. Pergalę rezultatu 76:89 šventė šakiečiai. Į pergalę komandą vedė naudingiausias komandos žaidėjas Valentinas Jurkšaitis, susitikimo metu pelnęs 31 tašką, 21 tašką įmetė Donatas Matuza, 11 pridėjo Julius Kardauskas. Antroje vietoje likusioje „Spartos“ komandoje rezultatyviausias buvo Edvinas Šlyteris, surinkęs 25 taškus (naudingiausias žaidėjas), Gintaras Vaitkus pelnė 14, Marius Pavalkis – 12 taškų.

Dėl trečiosios vietos, kaip ir pernai, kovojo Šakių „Tauras“ ir Šakių „Splitas“. Pergalę 71:86 iškovojo „Tauras“. Rezultatyviausiai žaidė Robertas Nevidomskis, pelnęs 30 taškų, Edvinas Raibikis pataikė 18, Aivaras Miliušis – 17 taškų (naudingiausias žaidėjas). „Splito“ komandoje geriausiai sekėsi Karoliui Ambrazaičiui – 16 taškų, Linas Grimalauskas pelnė 14, Artūras Kušlevičius pridėjo 11 taškų.

Iš viso čempionate buvo sužaista 118 varžybų, dalyvavo daugiau nei 220 žaidėjų, varžybos teisėjavo 23 teisėjai iš Šakių, Kauno, Marijampolės, Vilkaviškio.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.