Sergantys ir traumuoti „Vyčio“ žaidėjai varžovams nepasipriešino

vytis liga
Nuotr. „Vytis“ rungtynes prieš „Telšių“ klubą pradėjo solidarumo su negaluojančiais kolegomis akcija.


Nors iš pradžių buvo skelbiama, kad savaitgalį krepšinio klubas „Vytis“ nerungtyniaus dėl į ligos patalą išguldytų krepšininkų, aplinkybės susiklostė taip, kad krepšininkai turėjo rungtyniauti.
 
Dar savaitės pradžioje liga į patalą ėmė guldyti vieną „Vyčio“ narį po kito, gripas palietė ir komandos trenerius Virginijų Sirvydį ir Eriką Kučiauską bei ekipos mediką Tadą Mikelionį. Treniruočių klubas nerengė nuo trečiadienio.

Dėl tokios situacijos „Vytis“ informavo Nacionalinę krepšinio lygą (NKL) bei kreipėsi į Telšių ir Raseinių klubus su prašymu nukelti artėjančias rungtynes. Tačiau varžovai atsisakė tai daryti, o lyga niekuo padėti negalėjo.

„Vytis“ buvo informuotas, kad neatvykus žaisti į vieną susitikimą grėstų 5800 eurų bauda, o nesužaidus ir antrojo mačo būtų anuliuojami visi turimi taškai. Dėl to viso sezono metu sveikatos problemų kamuotas „Vytis“ buvo priverstas verstis su ekstremaliai maža sudėtimi.

Dar ketvirtadienį „Vyčio“ sudėtyje buvo sveiki penki krepšininkai – Edvinas Jezukevičius, Gediminas Maceina, Rokas Stankevičius, Augustinas Venckus bei Sheltonas Jacksonas. Vis tik viso sezono metu žaidęs net ir su traumomis bei Roto virusu užsikrėtęs G. Maceina šįkart taip pat neatsilaikė nuo gripo. Dėl to į būsimus mačus vykti būtų turėję vos keturi žaidėjai.

Rokas Čepanonis ir Ernestas Serkevičius vis dar negali rungtyniauti dėl kojų traumų, Marijus Užupis – dėl širdies problemų, Povilas Butkevičius yra vos pasveikęs po peties traumos.

Beje, Paulius Beliavičius, Augustinas Jankaitis, Gytis Radzevičius ir Tadas Sebežiovas negali pakilti iš lovos dėl daugiau nei 38 laipsnių temperatūros ir kitų gripo simptomų.

„Vytis“ griebėsi paskutinio šiaudo ir skubos tvarka komandos sudėtyje buvo įregistruotas naujokas Remigijus Trakimas, atvykęs į Šakius iš Prancūzijos ir spėjęs klubo vadovams pasirodyti poroje treniruočių.

Tačiau varžovams pasipriešinti nepavyko. Penktadieninio susitikimo metu rezultatu 84 : 62 (19:18, 25:19, 22:17, 18:8) „Vyčiui“ teko pripažinti „Telšių“ pranašumą. Rungtynių metu pasižymėjo S. Jacksonas, pelnęs 21 tašką, E. Jezukevičius įmetė 16, R. Stankevičius pridėjo 14 taškų.

Ne ką geriau sekėsi ir šeštadienį. „Vytis“ vertėsi su šešiais žaidėjais ir komandai neužteko jėgų pasipriešinti Raseinių „Rasams“ 85:99 (22:21, 25:31, 18:29, 20:18).

R.Trakimui susirinkus penkias pražangas vėl žengti į aikštę buvo priverstas mačo metu susitraumavęs S. Jacksonas, kuriam gydytojas rungtyniauti uždraudė. Povilas Butkevičius taip pat antrą susitikimą turėjo žaisti vos pasveikęs po traumos. „Vytis“ garbingai kovojo pirmoje mačo dalyje, bet vėliau ėmė stigti jėgų, ypač – ketvirtame kėlinyje, kai priešininkų persvaros nebepavyko panaikinti.

E. Jezukevičius rungtynių metu pelnė 35 taškus, R. Stankevičius 18, S. Jacksonas ir Remigijus Trakimas pridėjo po 9.

Po šių susitikimų „Vytis“ NKL turnyrinėje lentelėje krito į septintąją vietą. Kadangi dėl sergančių krepšininkų panaši situacija buvo ne tik šakiečiams, bet ir Jonavai bei Mažeikiams, treneriai negailėjo kritikos NKL, stebėjosi varžovų nesupratingumu ir vadino savaitgalio susitikimus ne krepšiniu, o jo parodija.

„NKL vadovybei norėčiau palinkėti geresnių sprendimų. Visų pirma, nežinau, ar žiūrovams įdomios tokios rungtynės. Visų antra, kas bus, jei prasidės visiems gripo epidemija? Čia yra nesąmonė, vadovybės nesupratimas. Jei taip būtų tik „Vyčiui“ – tebūnie, bet panašiai ir Jonavai, ir Mažeikiams. Jei NKL vadovai nusileidžia iki tokio lygio, kad netiki pasakymu, jog žaidėjai serga, reikėtų pagalvoti, ką jie iš viso čia daro. Čia buvo parodija, o ne krepšinis“, – sakė vyr. trenerį Virginijų Sirvydį vadavęs vos iš lovos pakilęs Erikas Kučiauskas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.