Prie bendro stalo – apie tolimesnį bendradarbiavimą

vytis meras
Nuotr. Antradienį vykusio susitikimo metu meras Edgaras Pilypaitis (antras iš kairės) su krepšinio klubo „Vytis“ atstovais bei prezidentu Pranu Dailide (dešinėje) bandė aptarti galimą finansavimą ir savivaldybės indėlį prisidedant prie klubo išlaikymo bei tai, kad paramos suteikimas būtų įforminamas ir sutartyje. Galutinis sprendimas priimtas nebuvo.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Antradienį savivaldybės mero kabinete prie bendro stalo sėdo Šakių krepšinio klubo „Vytis“ vadovybė bei atstovai ir rajono meras Edgaras Pilypaitis. Susitikimo tikslas – aptarti tolimesnio bendradarbiavimo galimybes.

Pasak krepšinio klubo prezidento Prano Dailidės, norisi išgirsti savivaldybės poziciją ir norus, galimybes bendradarbiauti. Mat krepšinio klubas gyvuoja ir galimybę Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) žaisti turi tik rėmėjų dėka. Be to, ne kartą akcentuota ir tai, kad klubas nenori būti prašytojo vaidmenyje ir į savivaldybę eiti lyg išmaldos – klubo išlaikymas turėtų būti visų bendras tikslas. Kaip sako P. Dailidė bei krepšinio klubo atstovas bei projekto vadovas Justinas Garliauskas, susidomėjimas krepšiniu auga, rungtynės transliuojamos gyvai, kuo negali pasigirti net kai kurie didesni klubai, tad daugelis tokio žinomumo galėtų tik pavydėti. Kad šakiečiai neabejingi šiai sporto šakai, įrodė ir paskutinės rungtynės Raseiniuose, kai palaikyti komandos atvyko gausus būrys kraštiečių ir didesnę salės dalį sudarė būtent jie. O ir fortūna tuomet buvo palanki – „Vytis“ iškovojo bronzą.

Vienas sezonas atsieina daugiau nei 100 tūkst. eurų. Savivaldybės administracijoje nerašyta taisyklė buvo ta, kad kiekvienais metais iš biudžeto skiriama po 30 tūkst. eurų. Šiais metais kol kas skirta tik 15 tūkst., nes nebuvo finansinių galimybių. Klubo biudžetas buvo suplanuotas tikintis šių lėšų, tad „Vytis“ ir dabar turi besivelkančią skolos uodegą. Pastaruoju metu savivaldybėje prabilta apie tai, kad jokio pagrindo, rašytinio susitarimo, kodėl turėtų būti skirta būtent tokia suma, nėra. Tad tai siūlyta įforminti sutartyje ir ją pasirašyti. Kol kas neaišku, kada tai galėtų būti padaryta. Kaip po susitikimo kalbėjo meras, klubas ateityje iš savivaldybės norėtų ne 30 tūkst., o bent 45 tūkst. eurų.

„Mes negalime lygintis su Alytumi ar kitais, nes ir mūsų biudžetas daug mažesnis“, – kalbėjo meras, pabrėžęs, kad tai buvo pirmasis oficialus susitikimas ir rankomis dar nesukirsta.

Klubo vadovybė sako, kad didelė dalis sumos sumokama mokesčiams, kainuoja ir apranga, varžybų organizavimas, jau nekalbant apie užmokestį žaidėjams.

Po susitikimo su meru P. Dailidė nebuvo labai kalbus, tik patikino, kad, kai kalbamasi, visuomet bendrą kalbą pavyksta rasti. Tikimasi susitarti ir šįkart.

Jei kalbėtume apie artėjantį „Vyčio“ sezoną, aišku tai, kad komandoje žais Gytis Radzevičius, komandą treniruos Aurimas Masilionis (buvęs „Rasų“ vyr. trenerio asistentas). Be to, kaip patikino klubo vadovybė, tikimasi pritraukti ir daugiau šakiečių, kad komandoje iš vietinių būtų ne tik Marijus Užupis. Ar pavyks susitarti su dar dviem potencialiais, perspektyviais ir jaunais krepšininkais, kol kas neaišku. Tačiau J. Garliauskas mano, kad tai puiki galimybė realizuoti save, puikus tramplinas tolimesnei karjerai, nes ne paslaptis, kad žaidėjų ambicijos, vertė kyla, o rinka gana plati.

Visos detalės turėtų susidėlioti iki rugpjūčio, kitą savaitę su vadovybe meras planuoja dar vieną susitikimą.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.