Aiškėja atsakingai buriamos „Vyčio“ komandos sudėtis

Trečiąją vietą Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) iškovojusi Šakių „Vyčio“ komanda savo gretose išlaikė tris naudingiausius krepšininkus bei vieną geriausių pirmenybių snaiperių. Komandoje – jau ir du naujokai.

Naujasis klubo treneris Aurimas Jasilionis bei komandos vadovybė nesnaudžia ir formuoja komandą. Skelbiama, kad sutartys 2017–2018 m. sezonui pratęstos su praėjusio sezono vedliais Edvinu Jezukevičiumi, Gyčiu Radzevičiumi, Pauliumi Beliavičiumi ir Marijumi Užupiu. Pirmieji trys – naudingiausi praėjusio sezono komandos žaidėjai.
 
Pirmasis iš naujokų – dvejus metus galingai „Šilutės“ komandoje rungtyniavęs 23 metų 205 cm ūgio vidurio puolėjas Aurelijus Pukelis. Pagal naudingumo balų skaičių krepšininkas NKL užėmė ketvirtąją vietą, pagal atkovotus kamuolius – trečiąją, pagal blokus – antrąją, pagal dvitaškių taiklumą – penktąją. A. Pukelis praėjusį sezoną dukart buvo išrinktas NKL savaitės žaidėju.

Treneris, kaip skelbia internetinis portalas „bcvytis“, apie naująjį komandos narį atsiliepia kaip apie turintį labai daug motyvacijos, tad manoma, kad „Vytyje“ jis patobulės ir vėliau kils dar aukščiau.

Antrasis naujokas, su kuriuo klubas sudarė vienerių metų kontraktą, – 27 metų 191 cm ūgio Šarūnas Vingelis, praėjusį sezoną žaidęs Raseinių „Rasų“ ekipoje, kurią „Vytis“ įveikė NKL serijoje dėl trečiosios vietos. Šio klubo trenerių štabe dirbo naujasis „Vyčio“ strategas A. Jasilionis. Naujasis žaidėjas „Vytyje“ gali žaisti atakuojančio gynėjo ir lengvojo krašto puolėjo pozicijose.

Š.Vingelis į Šakių komandą grįžta po dvejų metų pertraukos. 2014 m. lapkritį jis paliko Lietuvos krepšinio lygos „Prienų“ ekipą ir persikėlė į „Zanavyką“. 2014–2015 m. sezone gindamas Šakių komandos garbę NKL snaiperis vidutiniškai pelnydavo po 20,2 taško.

Puikiu tritaškių taiklumu pasižymintis Š.Vingelis praėjusį sezoną buvo vienas iš rezultatyviausių NKL krepšininkų. „Rasose“ žaidęs gynėjas per 32 minutes vidutiniškai  pelnydavo po 18,6 taško (51,9 proc. dvit., 47,2 proc. trit., 90 proc. baudos), atkovodavo po 2,4 kamuolio, atlikdavo po 2,4 rezultatyvaus perdavimo, perimdavo po 1,3 kamuolio ir surinkdavo po 15,3 naudingumo balo.

Komandos vyriausiojo trenerio A. Jasilionio asistentu tapo olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtojas Romanas Brazdauskis. 53 metų buvęs krepšininkas medalį su Lietuvos krepšinio rinktine iškovojo 1992 metų Barselonos olimpinėse žaidynėse. Specialistas pastaraisiais metais dirbo Kauno „Aisčių“ krepšinio mokykloje, kurioje treniravo jaunuosius krepšininkus. Tarp jo auklėtinių buvo tokie perspektyvūs krepšininkai kaip Arnas Velička ir Gytis Masiulis.

Treneris interviu „bcvytis“ tikino, jog tikslas – triumfuoti NKL pirmenybėse, tad tam, kad pasiektų norimų rezultatų, A. Jasilionis su klubo vadovais itin atsakingai formuoja komandos sudėtį.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.