Šakiuose – būrį dalyvių ir žiūrovų pritraukęs naktinis slalomas

sakiai nights
Nuotr. Dar dieną prasidėję važiavimai vyko maždaug iki vidurnakčio ir pritraukė nemažą būrį smalsuolių.


Rugpjūčio 12 d. Šakiuose bene pirmą kartą suorganizuotas naktinis slalomas „Šakiai nights“, pritraukęs ne tik didžiulį būrį dalyvių, bet ir daug žiūrovų. Tiesa, renginio organizatorius liepalotiškis Gytis Matusevičius sako, jog tai turbūt sunkiausios jo organizuotos varžybos, ir apgailestauja, kad nepavyko išvengti klaidų.
 
Iš viso varžybose dalyvavo 39 dalyviai ne tik iš Šakių, bet ir iš Jurbarko, Vilkaviškio, Kauno, Tauragės, susirungę septyniose skirtingose klasėse. Varžybos pritraukė ir didelį būrį žiūrovų. Pasak organizatoriaus, vienu metu jis skaičiavo apie 500 slalomą stebinčių šakiečių ir miesto svečių. Nors tai ne pirmos varžybos, prie kurių prisideda ar pats organizuoja Gytis, tačiau šios esą buvo sunkiausios. Be to, Gytis apgailestauja, kad neturėjo tinkamos laiko matavimo įrangos, tad važiavimo laikas buvo ne visai tikslus, dėl to sulaukta priekaištų iš kai kurių dalyvių. Renginio metu nepavyko išvengti muštynių. Dėl konfliktuojančių žiūrovų per apdovanojimų ceremoniją teko kviesti ne tik pareigūnus, bet ir greitąją pagalbą. G. Matusevičius atsiprašo ir gyventojų, po kurių langais vyko varžybos, ir sako suprantantis, kad tuo metu žmonėms ramybės trūko. Be to, kaip po renginio kalbėjo organizatorius, nerimo buvo ir dėl pranašauto škvalo, laimei, prognozės taip ir nepasitvirtino.

„Dabar tikrai darysiu renginių organizavimo pertrauką, nes tai ir psichologiškai labai sunku“, – sakė automobilių sporto entuziastas.

Visgi perdėta saviplaka tikriausiai nereikalinga, nes renginys sulaukė begalės teigiamų atsiliepimų, komentarų, palaikymo. Be to, parke veikė ir automobilių paroda, tačiau žiūrovams labiausiai patiko slalomas, kurio metu netrūko ir „vaizdų žiūrovams“ – atsitrenkimų į bordiūrus, palakstymų, triukšmo, drifto ir pan. Naktiniai važiavimai prasidėjo nuo 18 val. ir baigėsi apie vidurnaktį.

Nuo 15 val. važiavimus šalia J. Lingio parko, bažnyčios ir savivaldybės aikštelėse, pradėjo Lada automobiliai. „Lada Cup“ klasėje absoliučiu nugalėtoju tapo Saulius Šuopys, kuris iškovojo pagrindinę taurę. Be to, jis pirmą vietą iškovojo ir „Lada Sport“ klasėje. „ Lada Classic“ pirmą vietą užėmė Julius Urbaitis, antras liko pavardės neviešinęs vilkaviškietis Rolandas, o trečią vietą iškovojo Arvydas Kederavičius.

Renginys sulaukė ir trijų moterų dėmesio. Jos jėgas išbandė „Ledi“ klasėje. Čia nepralenkiama buvo kaunietė Gailutė Kiselienė, antra liko Augustė Rupšytė, trečią vietą laimėjo Vytautė Žemaitytė.

Gausiausia dalyvių buvo „Laisvoje“ klasėje, kurioje varžėsi 24 dalyviai. Pirmą vietą užėmė Richardas Martinkevičius, antras liko Arnas Kvedys, trečia atiteko Gyčiui Greičiui.

Vos dviem dalyviais mažiau buvo RWD (galiniais ratais varomų automobilių) klasėje. Čia geriausiai sekėsi Edvinui Sabaliui, iškovojusiam pirmą vietą, antras buvo Rimantas Martinkevičius, trečią vietą užėmė Alius Merzlikinas.

AWD (visais keturiais ratais varomų automobilių) klasėje vietas išsidalijo svečiai. Pirmą vietą iškovojo kaunietė G. Kiselienė, antrą vietą užėmė taip pat kaunietis Aurimas Kisielius, trečią – jurbarkietis Ligitas Kordušas.

FWD (priekiniais ratais varomų automobilių) klasėje pirmą vietą iškovojo Edvinas Litvinskas, už savęs palikęs G. Greičių, o trečią vietą laimėjo Aurimas Margevičius.

„Sport“ klasėje (su saugos lankais) geriausiai sekėsi J. Urbaičiui, antras buvo Giedrius Zubrickas, trečias liko Žilvinas Bukšnys.

„History“ klasėje pirmą vietą užėmė S. Šuopys, antrą – Kęstutis Jankauskas, trečią – Julius Urbaitis.

G. Matusevičius dėkingas visiems rėmėjams, dalyviams ir žiūrovams, susidomėjusiems naktiniu slalomu, savanoriams Kristijonui, Kristinai ir Ingai, teisėjui Gyčiui, Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centrui bei direktorės pavaduotojui Pauliui Puskunigiui.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.