„Šakiai“ startavo Regionų lygoje

Praėjusį savaitgalį oficialiai startavo Regionų krepšinio lyga (RKL). Po pertraukos į lygą grįžo ir „Šakiai“ – miesto garbę gins entuziastų suburta ekipa.

Kaip jau anksčiau rašėme, šiais metais nuspręsta suburti grynai šakiečių komandą. Ją treniruoja Edvinas Adomaitis. Vienas pagrindinių rėmėjų – rajono lygoje „Valjonai“ vadovavęs ūkininkas Mindaugas Valaitis. Entuziazmu kovoti aukštesnėje lygoje trykšta ir žaidėjai, tad tikimasi, jog fortūna šakiečiams bus palanki.
 
RKL sezone varžysis 40 komandų iš 31 Lietuvos miesto ir miestelio. 2017–2018 m. čempionatas ir toliau vyks dviejuose divizionuose, pajėgesniame A divizione žais 16 komandų, B divizione žais 24 komandos, tarp kurių ir Šakių „Šakiai“.

Savaitgalį buvo sužaistos ir pirmosios rungtynės. „Šakiai“ susitiko su „KK Radviliškis“, tačiau rezultatu 79:71 priešininkams nusileido. Rezultatyviausiai rungtynių metu žaidė po 11 taškų pelnę Giedrius Būda, Almantas Liepuonis ir Aurimas Švelnys. Kitas susitikimas buvo sėkmingesnis. „Šakiai“ rezultatu 63:61 išplėšė pergalę prieš Klaipėdos „VKKM-Neptūną“.  Rezultatyviausiai žaidė Adomas Stanaitis, pelnęs 13, Martynas Kriaučiūnas pridėjo 11, Aurimas Švelnys ir Jokūbas Stanaitis – po 8 taškus.

Jau šiandien „Šakiai“ susitiks su Šiaulių „Saulės miesto kariais“, o kitą savaitgalį rungsis su Sedos „Sedula“.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.