„Vytis“ didina atotrūkį nuo varžovų

Šį savaitgalį baigėsi pirmasis Mezon-NKL pirmenybių ratas. Šakių „Vytis“ priešininkus triuškina toliau, o du „Vyčio“ žaidėjai pateko į labiausiai išsiskiriančių krepšininkų dešimtuką.

Penktadienį namuose 96:72 (24:15, 28:17, 18:20, 26:19) Šakių komanda pranoko Joniškio „Delikatesą“ ir iškovojo 10-ąją pergalę iš eilės. „Vytis“ pirmąjį pirmenybių ratą baigė būdamas vienvaldžiu lygos lyderiu. Tuo metu „Delikateso“ ekipa turnyrinėje lentelėje dalijasi 11–13 vietas.
 
„Vyčio“ ekipoje rezultatyviausiai žaidė Edvinas Jezukevičius ir Gytis Radzevičius, surinkę po 20 taškų, Šarūnas Vingelis ir Aurelijus Pukelis pridėjo po 15, Marijus Užupis 13 taškų.

Šeštadienį išvykoje „Vytis“ su Joniškio „Delikateso“ ekipa susitiko dar kartą ir dar kartą įrodė savo pranašumą – priešininkus įveikė rezultatu 86:62 (29:11, 18:18, 28:21, 11:12).

Šakių klubas jau nuo pat susitikimo pradžios leido varžovams ir jų sirgaliams suprasti, kad mačas vyks ne pagal šeimininkus – sužaidus pusšeštos minutės, svečiai jau turėjo dviženklę persvarą.

Komandą į pergalę vedė Š. Vingelis ir Karolis Babkauskas, pelnę po 17, Paulius Beliavičius surinko 15, E. Jezukevičius 13, A. Pukelis 10 taškų.

13 pergalių per 14 rungtynių iškovoję Šakių krepšininkai ir toliau išlieka vienvaldžiais pirmenybių lyderiais. Tai buvo jau 11-oji šakiečių pergalė iš eilės.

„nklyga.lt“ sudarė labiausiai išsiskiriančių krepšininkų dešimtuką. Į jį pateko du „Vyčio“ žaidėjai. G. Radzevičius – 22-ejų metų 197 cm ūgio lengvasis krašto puolėjas NKL vidutiniškai renka po 13,4 taško (pernai 12,2), 6,2 atkovoto kamuolio (pernai 4,7), 1,8 rezultatyvaus perdavimo (pernai 2,3) ir 18 naudingumo balų (pernai 14,3). K. Babkauskas yra ryškus lygos lyderis pagal rezultatyvius perdavimus. 26-erių metų 185 cm ūgio atakų organizatorius vidutiniškai atlieka po 8 rezultatyvius perdavimus, o artimiausius konkurentus Augustą Šuliauską ir Mindaugą Stašį lenkia 2,75 perdavimo. Iš LKL į NKL persikėlęs K. Babkauskas nevengia ir pats atakuoti krepšio – jis per 30 minučių pelno po 10,5 taško, atkovoja po 3,7 kamuolio ir renka po 16,2 naudingumo balo.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.