„Vytis“ brolių Ballų į priekį vedamai komandai nepasipriešino

vytis foto luksta
D. Lukštos nuotr.: Nors rungtynės vyko apylygiai, tačiau lemiamu metu kontrolės į rankas „Vytis“ perimti nesugebėjo.

Prienų–Birštono „Vytautas“ su LiAngelo ir LaMelo Ballais priešakyje trečiadienio vakarą „Big Baller Brand Challenge Games“ mače pirmą kartą susikovė su profesionalia komanda – Mezon- NKL lyderiais Šakių „Vyčio“ krepšininkais. Beje, pergalę išplėšė ne mūsiškiai.
 
Po atkaklių draugiškų rungtynių pergalę 93:89 (21:18, 22:28, 28:27, 22:16) šventė „Vytautas“. Visų rungtynių metu tarp blogiausios Lietuvos krepšinio lygos (LKL) komandos ir Nacionalinės krepšinio lygos (Mezon-NKL) lyderio kova vyko taškas į tašką. „Vytis“ pirmavo 84:83, kai žodį tarė 16-metis LaMelo – jis smeigė tritaškį, vėliau išprovokavo pražangą ir neklydo mesdamas baudas, taip išvesdamas „Vytautą“ į priekį 88:84. Netrukus jis gavo penktą pražangą, bet LKL autsaideriai persvaros nebeiššvaistė. LaMelo rungtynes baigė pelnęs 14 taškų, jo brolis 19-metis LiAngelo buvo dar ryškesnis – 22 taškai, 7 atkovoti kamuoliai.

„Vyčio“ gretose rezultatyviausiai žaidė Brian Steven Wanamaker ir Marijus Užupis, pelnę po 13 taškų, po 11 pridėjo Gytis Radzevičius, Šarūnas Vingelis ir Aurimas Majauskas, neseniai prisijungęs prie mūsiškės komandos. Sutartis su krepšininku sudaryta iki sezono pabaigos.

Sezoną Belgrado „Dynamic“ komandoje pradėjęs 24-erių aukštaūgis A. Majauskas, ketverius metus praleidęs NCAA, „Sam Houston State Bearkats“ komandoje, prieš sezoną buvo patraukęs LKL komandų dėmesį, tačiau pasirinko profesionalo karjerą pradėti Serbijoje.

Atstovaudamas Belgrado ekipai, jis per 14 minučių rinkdavo vidutiniškai po 5,8 taško ir 4,4 atkovoto kamuolio. 203 cm krepšininkas dvitaškius metė vidutiniu 46 proc. taiklumu, o jo tritaškių pataikymas siekė 42,9 proc. A. Majausko ir Belgrado „Dynamic“ keliai išsiskyrė 2017-ųjų pabaigoje, komandoje įvykus trenerių kaitai.

Beje, kaip skelbia BasketNews.lt, jeigu „Vytis“ neužleistų pozicijų NKL ir triumfuotų pirmenybėse, o „Vytautas“ ir toliau išliktų LKL dugne, tuomet Aurimo Jasilionio auklėtiniai galėtų išmesti prieniškius iš LKL. Šakių komandos vadovai neslepia ambicijų keltis į LKL, o tai patvirtina ir Šakiuose jau paruoštas projektas praplėsti tribūnas, kad sėdimų vietų skaičius atitiktų LKL reikalavimus.

„Rungtynių pabaigoje, kada reikėjo, tas lygių skirtumas tarp komandų pasirodė. Mes nesugebėjome paimti kontrolės į savo rankas, o LKL žaidėjai tai padarė“, – po rungtynių sakė A. Jasilionis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.