Tradiciškai pagerbti geriausieji

sportininkai top10
Nuotr. Geriausių rajono mokinių sportininkų dešimtukas su savo mokytojais bei treneriais.


Trečiadienį Jaunimo kūrybos ir sporto centre (JKSC) vyko 2017-ųjų geriausių rajono sportininkų pagerbimo šventė, kurios metu tradiciškai pagerbti ne tik geriausi sportininkai, jų treneriai, bet ir aktyviausi klubai, ugdymo įstaigos, apdovanoti JKSC rekordininkai.
 
Sveikinimo žodžius tarę svečiai džiaugėsi pasiektais sportininkų rezultatais bei linkėjo ir toliau siekti užsibrėžtų tikslų bei pergalių. Sunku ir išvardinti visus apdovanotuosius bei jų pasiekimus, nes jų didžiulis būrys, o ir džiaugtis yra kuo, nes rajono sportininkai atstovavo savo kraštui ne tik įvairiuose Lietuvos, bet ir Baltijos šalių, Europos, Pasaulio čempionatuose.

Pirmiausiai paskelbtas geriausių rajono mokinių sportininkų dešimtukas: Akvilė Andriukaitytė (lengvoji atletika, mokytojas Algirdas Ulinskas), Modestas  Masteika (lengvoji atletika, ieties metimo rungtis, mokytojas Vytautas Strokas), Martynas Čereškevičius (lengvoji atletika, rutulio stūmimo, disko metimo rungtys, mokytojas Edvardas Grigošaitis), Linas Sniečkus (dziudo, mokytoja Neringa Žebrauskienė), Mantvydas Karušis (lengvoji atletika, mokytojas Tomas Vencius), Vilius Bagdanavičius (badmintonas, mokytojas Valentinas Bagdanavičius), Ernestas Varankevičius (dziudo, grapling imtynės, treneris Vytautas Smirnovas), Martynas Dumbliauskas (jėgos trikovė, treneris Rimantas Simokaitis), Karolina Saukaitytė (dziudo, mokytoja N. Žebrauskienė), Martynas Bendžius (rankų lenkimas, treneris Romutis Pališkis).

Geriausių suaugusiųjų rajono sportininkų penketuke – Giedrė Vidžiūnienė (jėgos trikovė, treneris R. Simokaitis), R. Pališkis (rankų lenkimas, treniruojasi pats), Robertas Paškauskas (automobilių sportas), Lukas Sutkaitis (grappling, treneris V. Smirnovas), Marijus Užupis (krepšinis, treneris Virginijus Sirvydis).

Praėjusių metų geriausių kūrybininkų apdovanojimai įteikti Žemynai Vasaitytei (etnokultūros būrelis, vadovė Rima Vasaitienė) bei Mykolui Adomaičiui (radiotechnikų būrelis, vadovas Stasius Vyšniauskas).

2017 m. JKSC rekordininkai – Akvilė Andriukaitytė (pagerino rajono jaunių  60 m, 300 m  bėgimo  rungčių rekordus, mokytojas A. Ulinskas), Laura  Sabaliauskaitė (pagerino rajono jaunių šuolio į tolį  rekordą, mokytojas A. Ulinskas), Goda Beniušytė (pagerino rajono jaunučių  600 m, 400 m  bėgimo  rungčių rekordus, mokytojas A. Ulinskas), Tomas Grybas (pagerino rajono jaunučių  600 m  bėgimo  rungties rekordą, mokytojas T. Vencius), Donatas Muraška (pagerino rajono jaunučių ieties metimo rekordą, mokytojas V. Strokas).

Geriausiu praėjusių metų treneriu išrinktas jau ne kartą minėtas A. Ulinskas, geriausiu mokytoju – E. Grigošaitis.

Aktyviausiais Šakių rajono sporto klubais 2017m. tapo „Audra“ (Gintarė Smirnovienė), „Ošimas“ (Vytautas Smirnovas), „Fortūna“ (Mindaugas Rūsteika).

Sportiškiausia Šakių rajono bendrojo ugdymo mokykla tapo Šakių „Varpo“ mokykla kaip miesto mokykla, o kaimo – Lukšių Vinco Grybo gimnazija.

Padėka įteikta badmintono komandos, 2016–2017 m. Lietuvos mokyklų žaidynėse iškovojusios I vietą, nariams: Andriui Bendoračiui ir Gyčiui Vizgirdai (mokytojas V. Bagdanavičius). Taip pat lengvosios atletikos keturkovės merginų komandos, 2016–2017 m. Lietuvos mokyklų žaidynėse iškovojusios III vietą, narėms: Šarūnei Vizgirdaitei, Viktorijai Gurajūtei, Domantei Valaitytei, Ievai Smirnovaitei, Emilijai Zobėlaitei, Dainidai Juodaitytei (mokytojas A. Ulinskas), lengvosios atletikos keturkovės vaikinų komandos, 2016–2017 m. Lietuvos mokyklų žaidynėse iškovojusios I vietą, nariams: Karoliui Bosaičiui, Arnui Šnipui, Žygimantui Juškai, Benui Vaišvilai, Deividui Sruoginiui, Erikui Kanapeckui (mokytojas A. Ulinskas) bei kaimo vietovių lengvosios atletikos vaikinų komandos, 2016–2017 m. Lietuvos mokyklų žaidynėse iškovojusios I vietą, nariams: Algimantui Žemaitaičiui,  Justui Balsiui, Mantui Macevičiui, Modestui Masteikai, Mindaugui Lekšaičiui, Domui Plančiūnui (mokytojas V. Strokas).

Padėkos įteiktos ir tiems žmonėms, kurie daug prisidėjo prie rajono sporto – Šakių krepšinio lygos prezidentui Žilvinui Sniečkui už krepšinio puoselėjimą 2017m. Šakių rajone, Šakių „Žiburio“ mokyklos mokiniams Aurimui Gustui, Ridui Martinkevičiui už teisėjavimą krepšinio varžybose, Gediminui Dovydaičiui už ilgametį dalyvavimą sporto varžybose, Juozui Jonuškai už sporto tradicijų puoselėjimą Girėnų bendruomenėje, Lukšių Vinco Grybo gimnazijos mokinei Ievai Kasparaitytei už sporto akimirkų įamžinimą.

Seimo narys Kęstutis Smirnovas apdovanojo A. Andriukaitytę, G. Vidžiūnienę, A. Ulinską, E. Grigošaitį, „Audros“ sporto klubą, Lukšių Vinco Grybo gimnaziją.

Apdovanojimus lydėjo muzikiniai kūriniai, sportininkai džiaugėsi įvertinimais, buvo pakiliai nusiteikę, o renginio pabaigoje visi įsiamžino bendroje nuotraukoje ir vaišinosi tradiciniu tortu. Tikimasi, kad kitais metais sportas rajone tik dar labiau populiarės ir bus dar daugiau puikių pergalių.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.