Šachmatininkai susitiko aštuntajame turnyre

sachmatai kasparevicius
Nuotr. Prie šachmatų lentų iš viso rungėsi 33 dalyviai.

Praėjusį šeštadienį Šakių „Varpo“ mokykloje vyko tradicinis aštuntasis šachmatų turnyras šios sporto šakos entuziasto, buvusio LR Seimo nario Juozo Basčio taurei laimėti.
 
Prieš šachmatų lentų susėdo 33 dalyviai ne tik iš Šakių, bet ir iš Kauno, Raseinių, Vilniaus, Alytaus, Vilkaviškio, Šiaulių, Kelmės, Jurbarko, Kazlų Rūdos bei Punsko.

Šiųmetinį turnyrą laimėjo Donatas Bartkus, kuris pagrindinę taurę išsivežė į Raseinius. Antroji vieta atiteko šakiečiui Laimučiui Kasparavičiui, beje, ankstesniųjų turnyrų nugalėtojui, trečioji – jo broliui Viktorui Kasparavičiui. Nugalėtojams sveikinimo žodžius skyrė J. Basčio sūnus Mindaugas Bastys.

Be gausaus būrio dalyvių, turnyre sulaukta ir svečių. Čia apsilankė Lietuvos moterų šachmatų čempionė ir vicečempionė, Lietuvos moterų šachmatų rinktinės narė Salomėja Zaksaitė. Ji turnyro dalyviams surengė simultaną bei džiaugėsi, kad toks turnyras vyksta mokykloje.

M. Bastys padėkos žodžius skyrė turnyro direktoriui Alvydui Grinkevičiui ir vyriausiajam teisėjui Algirdui Rauduvei bei atsisveikino su dalyviais ir organizatoriais iki kitų kartų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.