„Lietuvos plento taurės“ kalendoriuje - etapas Šakių rajone

plento taure
Didžiausia plento dviračių lenktynių serija Baltijos šalyse 2018 metų sezone užsuks į Šakių rajoną, kur gegužės 6 d. bus surengtas antrasis „Lietuvos plento taurės“ etapas. Šakių rajonas yra viena iš aštuonių stotelių, kuriose lankysis gausus būrys dviratininkų iš visos Lietuvos.

„Lietuvos plento taurė“ yra organizuojama nuo 2011 m. ir šis sezonas jau bus aštuntasis. Renginys yra skirtas tiek dviračių sporto profesionalams, tiek miesto ar kalnų dviratį turintiems aktyvaus laisvalaikio entuziastams.
 
Šiose lenktynėse daugiau kaip 500 dalyvių yra skirstomi į tris grupes pagal pajėgumą. A grupėje dalyvauja tik stipriausios Lietuvos komandos, B grupėje visi dviračių sporto mėgėjai, C grupė yra skirta visiems, norintiems susipažinti su dviračių sportu ir gerai praleisti laiką.

Antrojo etapo starto miestelis įsikurs Šakiuose Juozo Lingio parke, iš kur Šakių rajono keliais drieksis 46,1 km lenktynių ratas. C grupės dalyviai turės įveikti vieną ratą (43,7 km) B grupės – du ratus ir A grupės dalyviai – tris ratus.

„Naujasis „Lietuvos plento taurės“ formatas mūsų galvose užgimė būtent Šakiuose, kuomet 2017 m. vyko „Šakiai Classic“ lenktynės. Džiaugiamės, kad šį sezoną lenktynės į Šakius sugrįžta kaip vienas iš „Lietuvos plento taurės“ etapų. Dar nuo praėjusių metų daugelis dviratininkų prisimena Plokščių miestelio pakilimą, šiemet jis ir vėl taps svarbiausiu lenktynių akcentu. Šis renginys ne tik puiki proga aktyviai praleisti laiką gamtoje, bet ir atidžiau susipažinti su Šakių rajonu. „Iš patirties žinau, kad mūsų dalyviai iš didžiųjų miestų būsimas taurės etapų trasas įtraukia į treniruočių planus, o po lenktynių sugrįžta jau ne lenktyniauti, o dviračiu aplankyti įdomiausias vietas“, – pasakojo lenktynių, direktorius Deividas Vileniškis.

Be tradicinių dviratininkų lenktynių Juozo Lingio parke įsikurs ir starto miestelis, kuriame vyks dviračių lenktynės vaikams, taip pat kitos pramogos vaikams ir visai šeimai.

Pernykščio renginio sėkmė, sako Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro direktoriaus pavaduotojas Paulius Puskunigis, yra tvirtas pagrindas šiųmečiam lenktynių startui: „Iš tiesų, Šakių sporto istorijoje tai buvo išskirtinis įvykis – smagu, kad tapome jo dalimi. Retai kada pavyksta suburti tokias mases žmonių. Pernai dalyvavo per tris šimtus dalyvių, tarp jų pusšimtis tikrų šakiečių, geras oras garantavo smagias akimirkas žiūrovams, o besidomintys dviračių sportu turėjo unikalią galimybę gyvai stebėti žinomų šalyje sportininkų finišus.“

Jis neabejoja, kad gegužės mėnesį vyksiantis renginys bus dar įsimintinesnis, nes daugiau lenktynių trasos drieksis per patį miestą, vadinasi, tiek šakiečiai, tiek miesto svečiai turės progą būti šio neeilinio renginio dalimi.

„Sportuodami, skatindami aktyvų ir sveiką gyvenimo būdą juk taip pat galime išreikšti pagarbą savo šaliai, paminėti Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį“, – priduria P. Puskunigis.

Pagrindinių lenktynių dalyviai, kaip ir prestižinėse dviratininkų lenktynėse, „Tour de France“ varžosi dėl geidžiamiausio prizo dviračių sporte – lyderio marškinėlių. Tokių „Lietuvos plento taurėje“ bus penki. Geltoni – bendrosios įskaitos lyderio marškinėliai, žali – sprinterio, raudoni – aktyviausio dviratininko, balti – jaunojo dviratininko, mėlyni – veteranų grupės per 40 metų lyderio marškinėliai. B grupės dalyviai savo amžiaus grupėse varžysis dėl 13-kos podiumų, o visiems C grupės dalyviams bus vedama bendroji įskaita ir įteikiami atminimo medaliai.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.