Autokroso čempionato starte netrūko virtimų

autokrosas stogas
Nuotr. Incidentų trasoje netrūko, dėl techninių kliūčių finišą pasiekė ne visi dalyviai. Nuotraukoje – „2000 Super” klasėje vertęsis kupiškėnas Deividas Vareika, kurio automobilis buvo pakibęs net ant atitvarų.

Praėjusį sekmadienį Šakių rajone esančioje Pavilkijo autokroso trasoje iškilmingos ceremonijos metu buvo duotas startas šių metų Lietuvos autokroso čempionato ir pirmenybių sezonui. Į kovą dėl pirmųjų taškų skirtingose klasėse stojo 38 dalyviai.
 
Dalyvius organizatoriai pasitiko puikiai paruošta trasa, tačiau ne visiems sportininkams pakako žiemos tinkamai pasirengti sezonui. Šiemet naujai sukurtoje jaunųjų sportininkų klasėje „Junior 1000“ debiutavo tik vienas dalyvis.

Kitose klasėse intrigos ir kovos dėl taškų netrūko. Tarp aštuonių varžybose pasirodžiusių šakiečių geriausiai sekėsi Pauliui Mikelaičiui, kuris pirmenybių 2000 divizione iškovojo trečią vietą.

Kurioziška situacija susiklostė galine ašimi varomų bagių klasėje „Buggy RWD“. Čia startavo trys dalyviai, tačiau nė vienas dėl techninių kliūčių finišo taip ir nepasiekė.

Pati gausiausia ir daugiausiai emocijų žiūrovams dovanojusi klasė buvo „2000 Super”. Čia finaliniame važiavime prie starto stojo net dešimt sportininkų. Itin permainingai diena klostėsi kupiškėnui Deividui Vareikai. Antro kvalifikacinio važiavimo metu jis legendiniame nusileidime nuo Pavilkijo trasos kalno bandė išorine trasos dalimi lenkti pirmavusį Mindaugą Sidabrą, tačiau  netrukus patyrė virtimą. Sportininko „Volkswagen Golf“ vertėsi tris kartus ir pakibo ant trasos atitvarų. Lenktynininkas incidento metu nenukentėjo, tačiau kiek aplamdė techniką. Ir nors mechanikai jo automobilį finalui paruošė, tačiau lemiamo važiavimo metu neatlaikė pusašio granata.

Incidentų netrūko ir kitose klasėse, ne vienas sportininkas nebaigė trasos. Štai galingiausių, abiem ašimis varomų bagių klasėje antrojo važiavimo metu Tautvydas Urba padarė gana apmaudžią klaidą ir kliudė trasos atitvarą. Nuo jo atsimušęs jis rėžėsi į kitoje trasos pusėje esantį atitvarą ir vertėsi. Sportininkas gerokai aplamdė savo naująjį bagį, kuriuo ketina startuoti Europos čempionato varžybose.

Lietuvos automobilių kroso pirmenybių komandinėje įskaitoje Pavilkijo trasoje daugiausiai taškų iškovojo ir nugalėjo ASK „Žaibas“ komanda. Antrosios vietos taurę į viršų kėlė „Motorsport LT“ ekipa. Trečios vietos laiptelį užėmė „Kupiškio Auto-Moto“ komanda.

Lietuvos čempionato įskaitoje daugiausiai taškų surinko ir lyderių poziciją užsitikrino šiemet debiutavusi nauja komanda „Smart Motorsport“. Antri – Telšių „Bolids“ sportininkai. Trečiosios vietos komandinė taurė iškeliavo į Pakruojį. Ją laimėjo „Mūša Kross“ atstovai.

„Manau, kad autokroso sezonas Lietuvoje prasidėjo puikiai. Pasistengėme paruošti trasą, kad dalyviai galėtų mėgautis važiavimu. Šiek tiek gaila, kad šįkart nesusirinko „Junior 1000” klasės dalyviai, bet tikiu, kad ši klasė turi dideles perspektyvas. Džiugu, kad žiūrovų susirinko išties daug. Trasa buvo tiesiog apsupta iš abiejų pusių. Buvo visko – ir gražių lenkimų, ir kontaktų, todėl tikiuosi, kad čia atvykę kroso gerbėjai išvažiavo patenkinti“, – sakė varžybų organizatorius Andrius  Remeza.

„Draugo” inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.