Užsidarę vykdys ne tik profilaktiką

jksc tvora
Nuotr. Šią savaitę prie futbolo aikštelės buvo tveriama tvora.


Nuo pirmadienio, birželio 25 d., iki rugsėjo 3 d. Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro (JKSC) baseinas uždarytas profilaktiniams darbams, tačiau centro administracija pasakoja, kad numatyta ne tik profilaktika.
 
Jau įprasta, kad JKSC gyvena kaip moksleiviai – nuo rudens iki vasaros dirba, o vasarą turėtų atostogauti, tačiau vis ką nors gražina, tvarko ir ruošiasi naujam sezonui. Šie metai ne išimtis. Dar prieš užsidarant baseinui buvo nuplauta vakarinė pastato dalis, nes ji tiesiog buvo apaugusi kerpėmis. Lauke darbai vyko ir šią savaitę – darbininkai tvėrė tvorą prie futbolo aikštelės. Pasak JKSC direktorės pavaduotojo Pauliaus Puskunigio, tai jau senas planas, kurį šiais metais nuspręsta įgyvendinti.

„Būna, vis skundžiasi, kad nepatogu žaisti, bijo pasuoti, nes toli skrenda kamuolys, nepatogu eiti pasiimti, tai stengiamės, kad būtų komfortabilu“, – aiškino pašnekovas.

Apie 80 m ilgio ir 4 m aukščio tvora bus užtverta L raide. Skaičiuojama, kad šiems darbams reikės beveik 5 tūkst. eurų.

Šią savaitę jau pradėti keisti ir baseino filtrai, tad tenka paplušėti, nes reikia iškasti nemažai smėlio, jį sukrauti į maišus ir išnešti lauk, vėliau bus pakeistas ir vanduo. Iki naujo sezono planuojama įdiegti naują, elektroninę įėjimo į baseiną sistemą. Laukia, kaip pasakoja centro direktorė Roma Paškevičiūtė ir pavaduotojas P. Puskunigis, ir mažesnių darbų – bus keičiami pirties gultai, perdažyta koridoriaus siena. Šiuos darbus, kaip ir tvorą, ketinama atlikti savais resursais.

Visgi labiausiai laukiama, kada bus gautos lėšos įgyvendinant „Neformaliojo švietimo infrastruktūros tobulinimas Šakių mieste“  projektą, pagal kurį lėšos numatytos ne tik JKSC, bet ir Meno mokyklai (bendra projekto suma daugiau nei 300 tūkst. eurų). Tuomet JKSC bus įrengta ne tik nauja treniruoklių salė, bet ir pertvarkytos rūbinės, atlikti kiti darbai, tačiau kol kas projektas stringa.

„Kai jau gausime pinigus ir žinosime, kad juos turime, bandysime tiksliai susiplanuoti ir susidėlioti darbus ir koks laikas bebūtų, paimsime ir kuriam laikui užsidarysime, nes kitaip per laukimą nieko ir nebus“, – mintimis dalijosi P. Puskunigis.

Kaip ir pernai, taip ir šiemet planuojama teikti dušo paslaugą, kuri pernai ypač pasiteisino, kai liepą planingai daugiabučiuose namuose buvo atjungtas karšto vandens tiekimas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.