Baidarių žygis sudomino jaunimą

regata
Nuotr. Baidarių žygio „Šešupės regata“ dalyviai, įveikę nelengvą, bet įdomų maršrutą, finišavo Slavikuose.


Praėjusį savaitgalį baidarių mėgėjai buvo pakviesti į tradicinį pasiplaukiojimą baidarėmis Šešupės upe. Šiais metais Šešupe paplaukioti užsimojo daugiausiai jaunimas – jūrų skautai iš Kauno ir Klaipėdos bei Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleiviai.
Vykintas Augustaitis, vienas iš „Šešupės regatos“ organizatorių, pasidžiaugė, jog šiųmetis renginys truko net dvi dienas. Praėjusį šeštadienį į Kudirkos Naumiestį atvyko 18 jūrų skautų iš Kauno ir Klaipėdos. Iki pietų jie susipažino su Kudirkos Naumiesčio įžymybėmis, o po pietų pliaže sėdo į baidares ir tik aštuntą valandą pasiekė Panovius. Vietos bendruomenė pasirūpino, kad buvusioje Panovių mokykloje įrengtame baidarių centre svečiai išsivirtų vakarienę, turėtų kur pernakvoti.
 
Rugsėjo 9 d. rytą į Panovius atvyko 14 Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleivių, kuriuos lydėjo mokytojai Edvardas Grigošaitis ir Asta Ulinskienė. Visi sėdo į Panovių bendruomenės baidares ir kartu su 10 skautų išplaukė į Slavikus. Pasak V. Augustaičio, dalis jaunesnių skautų ir du jų vadovai liko stovyklauti Panoviuose.

„Pirmas sustojimas turėjo būti pusiaukelėje tarp Panovių ir Šilgalių prie regyklos, nuo kurios atsiveria gražus vaizdas į Šešupę ir Karaliaučiaus kraštą. Prieš kelerius metus su Europos Sąjungos parama čia buvo įrengta poilsiavietė. Vėliau pasieniečiai dėl nežinomų priežasčių ją išardė. Dabar nustebino raudonais dažais į abi puses nuo regyklos prie kelio pažymėti vertingi medžiai. Nejau ir tą galingą pušį, nuo kurios viršūnės mes fotografuodavome Šešupės vaizdus, ruošiasi kirsti?“ – stebėjosi V. Augustaitis.

Kitas baidarių žygio dalyvių išlipimas buvo prie Šilgalių dvaro, iš čia buvo duotas aštuonių kilometrų ilgio lenktynių startas iki Slavikų pliažo. Vieniems žygio dalyviams net teko tempti ir silpnai irkluojančių baidares.

Pirmieji finišą pasiekė „Žiburio“ gimnazistai. Jų laukė ne tik Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro medaliai, bet ir rajono mero dovanoti atmintukai bei kredito unijos „Zanavykų bankelis“ piniginiai prizai. Prisiminimui apie regatą medalius gavo ir pirmieji atplaukę skautai.

V. Augustaitis jau kuria planus kitų metų „Šešupės regatai“ ir tikisi sulaukti dalyvių iš Vokietijos, viliasi, kad lengviau pavyks suderinti leidimus plaukioti pasienio zonoje, ir dėkoja, kad pasieniečiai į tokius renginius žiūri geranoriškai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.