Tarp prizininkų – ir šakiečiai kartingistai

adomaitis vytautas
Nuotr. Šiuo metu Norvegijoje gyvenantis šakietis Vytautas Adomaitis (centre) nusprendė sportuoti Lietuvoje. Elektrėnuose jis lipo ant aukščiausios nugalėtojų pakylos.


Rugsėjo 15 d. Elektrėnų trasoje įvyko baigiamasis Lietuvos kartingo čempionato etapas, kuriame prizininkais tapo ir Šakių rajono sportininkai.
 
Iš Šakių kilęs Jokūbas Bagdonavičius, nors baigiamajame etape liko antras, tačiau, susumavus visų etapų rezultatus, iškovojo čempiono vardą. Dvylikametis vaikinas važiavo „Mini 60“ klasėje, beje, šiuo sportu užsiiminėja tik metus, tad rezultatai stulbina.

Šiuo metu Norvegijoje gyvenantis šakietis Vytautas Adomaitis, pernai tapęs Norvegijos kartingo varžybų „X30 challenge Norway Master class“ čempionu, nuo šiol nusprendė sportuoti Lietuvoje. Elektrėnuose vykusių varžybų metu jis lipo ant aukščiausios nugalėtojų pakylos. V. Adomaitis startavo galingiausioje „KZ2 Masters“ klasėje. Nors jis važiavo tik tris iš penkių etapų, tačiau tai nesutrukdė tapti vicečempionu. Jis į Lietuvą grįžta vėl ir jau šį savaitgalį Kaune važiuos „Grand Race“ keturių valandų ištvermės lenktynėse.

Belieka stebėtis, kad kartingų sportas rajone nemiršta. Priešingai. Štai pernai šios sporto šakos entuziastas Kęstutis Jankauskas subūrė keletą jaunuolių, kurie atgaivino „Retro“ klasę – tai prieš du dešimtmečius pagaminti ir antram gyvenimui prikelti kartingai, vėl stojantys prie starto linijos. Būtent ši klasė startuos ir Latvijoje, kur dalyvauti artimiausią savaitgalį pakviesti ir rajono atstovai.

Rajone entuziastai buriasi Duobiškiuose, Gelgaudiškyje, Liepalotuose. Būtent nuo šios sporto šakos savo kelią pradėjo ir žinomi sportininkai Nerijus Naujokaitis, Ignas Domeika. Tiesa, sportininkai treniruotis Šakių rajone galimybių neturi, tad tenka glaustis Smalininkų trasoje (Jurbarko r.). Visgi čia pagalbos ranką tiesia VšĮ „MOTORSPORT LT“ – štai pernai Valdo Stankūno bei Gintauto Adomaičio iniciatyva ant Valiulių tvenkinio ledo suorganizuotos kartingų varžybos įspūdį paliko ne tik rajono, bet ir respublikos sportininkams. Tad belieka Šakių kartingistams palinkėti puikių startų ateityje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.