Sąskaitoje – 10 pergalių iš eilės

Šakių krepšinio klubui „Vytis“ praėjęs savaitgalis buvo išties sėkmingas. Krepšininkai nesunkiai susitvarkė su dviem varžovais ir įsirašė devintąją ir dešimtąją pergalę iš eilės.

Penktadienį namuose „Vytis“ pranašumą, rezultatu 66:96 (18:26, 16:23, 13:23, 19:24), pademonstravo prieš Vilniaus „Perlą“. Krepšininkai iniciatyvą perėmė jau antrajame kėlinyje, o baigtis buvo aiški trečiojo kėlinio metu.
 
Komandą į pergalę vedė geriausiai pasirodęs Marijus Užupis. Jis per 21 minutę pelnė 18 taškų (3/5 dvit., 4/4 trit.), atkovojo 3 ir perėmė 1 kamuolį, blokavo metimą, kartą suklydo bei surinko 20 naudingumo balų. Rezultatyvūs buvo ir Justas Sakalauskas, surinkęs 16 taškų (6/8 met.), Lukas Grabauskas  pridėjo 13 (6/9 dvit.), Karolis Brusokas 11 taškų (5/5 dvit.).

Šeštadienį 20 tritaškių pataikęs „Vytis“ pasiekė lengvą pergalę ir svečiuose – 112:97 (32:19, 34:25, 24:25, 22:28) pranoko Kauno KTU.

20 pataikytų tolimų metimų – naujas NKL rekordas. Prieš tai daugiausiai tritaškių buvo įmetusios Raseinių „Rasų“ ir „Šilutės“ ekipos – po 19.

„Vytis“ taip pat per plauką liko ir nuo sezono rezultatyvumo rekordo. 114 taškų anksčiau buvę surinkę Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ krepšininkai.

„Vytis“ visus reikalus sutvarkė dar prieš ilgąją pertrauką. Sėkmingai rungtynes pradėję krepšininkai po pirmojo kėlinio jau pirmavo 32:19, o pergalę įtvirtino antrajame ketvirtyje.

Rezultatyviausiai žaidęs Erikas Jakštys pelnė 24 taškus (1/1 dvit., 7/13 trit., 1/2 baudos), atkovojo 2 kamuolius bei surinko 16 naudingumo balų. J. Sakalauskas (4/6 dvit.) ir Aurelijus Pukelis (6/6 dvit.) pelnė  po 14, Lukas Grabauskas 13, Paulius Semaška 10 taškų.

Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) baigėsi antrasis varžybų ratas, po kurio penkiolika pirmenybių komandų skils į dvi naujas grupes bei pratęs kovas trečiajame ir ketvirtajame ratuose.

Po dviejų ratų aštuonios geriausios komandos prasibrovė į stipresniųjų grupę ir nuo šiol iki atkrintamųjų varžybų kovos tarpusavyje, o likusios 7 ekipos žais silpnesniųjų grupėje.

Į stipresnę grupę pateko Marijampolės „Sūduva-Mantinga“, Šakių „Vytis“, „Telšiai“, Joniškio „Delikatesas“ „Palangos Kuršiai“, Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“, Vilniaus „Perlas“ ir „Šilutė“.

Trečiasis ratas startuos jau šią savaitę. Naujose grupėse komandos žais viena su kita po du kartus, tad stipresnių komandų grupėje ekipos sužais po 14 rungtynių, o silpnesnėje – po 12.

Keturios stipriausios ekipos po ketvirtojo rato iškart pateks į ketvirtfinalį, o 5-8 vietas užėmusios komandos aštuntfinalio serijose kausis su silpnesnėje grupėje 9-12 vietose likusiomis ekipomis.

Pasibaigus antrajam ratui, baigėsi ir NKL tarptautinis turnyras, kuriame visos NKL ekipos po du kartus savo aikštėje rungtyniavo su Minsko „Cmoki-2“ ekipa. Šiame turnyre Baltarusijos klubas iškovojo 18 pergalių ir patyrė 12 nesėkmių.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.