Griškabūdiečiai renkasi aktyvų laisvalaikį

aikstele griskabudis tinklinis
Griškabūdiečiai turės kur leisti laisvalaikį – jų laukia naujai įrengta tinklinio aikštelė. (L. Poškevičiūtės nuotr.)

Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Praėjęs šeštadienis Griškabūdyje buvo išties sportiškas ir džiaugsmingas. Bendruomenė savo lėšomis ir seniūno bei kelių entuziastų padedama įrengė tinklinio aikštelę. Šeštadienį vyko ne tik paplūdimio tinklinio aikštelės atidarymas, bet ir tinklinio turnyras.

Prie Griškabūdžio bendruomenės centro tvenkinio jau nuo ryto būriavosi jaunimas, pasiruošęs išbandyti naujos tinklinio aikštelės privalumus. Teiraujamės Griškabūdžio bendruomenės pirmininkės Agnės Paškauskienės, kaip kilo mintis įrengti būtent tinklinio aikštelę. Anot pirmininkės, socialiniame tinkle jaunimas diskutavo, kokios sportinės erdvės trūksta Griškabūdyje. Daugelis išreiškė nuomonę, kad labiausiai miestelyje tiktų tinklinio ar krepšinio aikštelės. Pasak A. Paškauskienės, Griškabūdžio kultūros centro sportinių renginių organizatoriui Algimantui Zymonui  tinklinio aikštelės idėja pasirodė patraukli ir jis pasiūlė savo pagalbą ją įrengiant. Pirmininkė atskleidė, kad iš bendruomenės nario mokesčio surinktų pinigų buvo nupirkta smėlio, o kitus darbus atliko per du mėnesius atliko patys griškabūdiečiai: buvo iškastas žemės gruntas, atvežtas ir išlygintas smėlis, stulpais pasirūpino A. Zymonas ir ūkininkas Rolandas Baltrušaitis. Tinklą griškabūdiečiai „uždirbo“ aktyviai dalyvaudami buitinės technikos rūšiavimo akcijoje.

„Aš džiaugiuosi, kad tokia erdvė atsirado Griškabūdyje. Galbūt jaunimą ištrauksime iš pakampių, kad jis čia prasmingai leistų laisvalaikį, žaistų tinklinį. Visa tai padarė penki žmonės. Už iniciatyvą ir bendradarbiavimą įkuriant tinklinio aikštelę noriu padėkoti A. Zymonui, R. Baltrušaičiui, seniūnui Sauliui Naumavičiui, Justui Galginaičiui bei Jonui Naujokaičiui“, – kalbėjo bendruomenės pirmininkė.

Prieš pakviesdamas penkias komandas stoti prie starto linijos, A. Zymonas pajuokavo, kad tokio viešo tinklinio turnyro Griškabūdyje nėra buvę.

„Už tinklinio aikštelės įrengimą nuoširdžiai noriu padėkoti bendruomenės pirmininkei Agnei, visų idėjų generatorei, bei kitiems prisidėjusiems. Aš truputį pasigedau jaunimo entuziazmo“, – mintimis pasidalijo A. Zymonas ir kvietė pirmąsias komandas išbandyti jėgas. Varžybos užtruko iki pavakarės, po atkaklių kovų nugalėjo komanda „Ligitas ir Co“ (Ligitas Visockas, Laurynas Senkus, Povilas Dvylaitis). Komandos buvo apdovanotos kamuoliais, o visi dalyviai pavaišinti kibinais.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.