Susibūrė automobilių entuziastai

Spalio 5 d. autosporto klubas „4x4 Šakiai“ sukvietė visureigių entuziastus iš visos Lietuvos, jie šiais metais varžėsi dėl Lukšių seniūnijos taurės. Viena taurė liko Šakiuose, kita iškeliavo į Palangą.

Jau nuo ankstyvo šeštadienio ryto Zyplių dvare vienas po kito ėmė rinktis visureigiai. Iš viso renginyje dalyvavo 43 ekipažai iš Telšių, Palangos, Šilutės, Kauno, Jurbarko, Pasvalio, Vilniaus, Alytaus, Vilkaviškio, Šilalės, Tauragės, Kazlų Rūdos. Kaip ir kasmet, renginio dalyviai galėjo varžytis turizmo ir standartinėje klasėse: 23 ekipažai pasirinko turizmo, 20 standartinę. Beje, varžybose dalyvavo keturi ekipažai, dalyvaujantys respublikiniame Lietuvos rally raid čempionate „4x4 perimetras“.
 
„Šio renginio tikslas – suburti visureigių automobilių vairuotojus į draugišką bendruomenę, skatinti aktyvų poilsį, propaguoti kultūringą ir ekologišką elgesį, supažindinti atvykstančius su Šakių rajono lankomomis vietomis, skatinti turizmą, pasidalinti įspūdžiais ir patirtimi“, – sakė autosporto klubo „4x4 Šakiai“ vadovas Arūnas Vasiliauskas, kuris prieš renginį dalyvius supažindino su važiavimo taisyklėmis. Varžybų dalyvius pasveikino ir Lukšių seniūnas Vidas Cikana, palinkėjęs saugaus važiavimo ir sėkmės.

Standartinėje klasėje važiavę dalyviai turėjo įveikti 200 km trasą, o turizmo – 100 km, bet sudėtingesnę. Maršrutai tęsėsi neaplenkiant lankomų rajono vietų, prasukant pro piliakalnius, partizanų žūties vietas, bunkerius, dvarus ir kt.

Vakarop Zyplių dvare finišavę dalyviai pasidžiaugė pilna adrenalino diena. Seniūnijos taurę turizmo klasėje laimėjo ekipažas iš Palangos (Martynas Gricius, Mindaugas Aidukas). Kita taurė liko Šakiuose. Standartinėje klasėje laimėjo šeimyninis Stepulaičių ekipažas (Antanas, Ugnė, Agnė).

Dalyviai aptarė dienos įspūdžius, svarstė, kaip renginį organizuoti kitąmet.

Šilališkiai dėkojo renginio organizatoriams ir sakė, kad tai pavyzdys,  kaip reikia sutikti ir išlydėti dalyvius. Palangiškiai pastebėjo, kad renginio organizatoriai įdėjo daug pastangų rengdami trasas, ir kalbėjo, kad dalyvaus renginyje ir kitąmet.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.