Lengvoji atletika – tai nesibaigiančios žmogaus galimybės, didžiulės aukos ir kartu dovana

akvile andriukaityte
Nuo pradinių klasių lengvąja atletika susidomėjusi Akvilė Andriukaitytė yra iškovojusi ne vieną aukštą įvertinimą, mokslus ji baigia specialioje sporto gimnazijoje, o jos didžiausia svajonė – dalyvauti olimpiadoje. Asmeninio albumo nuotr.

Iš Šakių kilusi Akvilė Andriukaitytė – „kylančios lengvosios atletikos žvaigždės“ titulo savininkė, šalies Olimpinės rinktinės narė, Raimundo Sargūno sporto gimnazijos auklėtinė – abiturientė. Šiandien jūsų dėmesiui pokalbis su ja.
 
Kada susidomėjai sportu?

Lengvąja atletika susidomėjau pradinėse klasėse. Mokykloje išsiskyriau savo hiperaktyvumu, todėl buvau pastebėta ir pakviesta į lengvosios atletikos užsiėmimus. Iš pradžių į tai per daug rimtai nežiūrėjau, tačiau vėliau pamilau šią sporto šaką.
Esu gimusi Šakiuose ir mano pirmasis treneris buvo Algirdas Ulinskas.

Kodėl būtent lengvoji atletika?

Kitų sporto šakų išbandyti neteko. Mėgstu kovoti už save, todėl patinka sporto šakos, kuriose sportininkai eina kiekvienas už save, o ne komandinės sporto šakos, kuriose sportas vyksta „vienas už visus, visi už vieną“.

Ką aš ten tokio matau – tai nesibaigiančios žmogaus galimybės, didžiulės aukos ir kartu dovana.

Ar prisimeni pirmas oficialias varžybas  ir kaip pasisekė?

Savo pirmas varžybas prisimenu lyg šiandien. Jose nebuvo daug dalyvių, tačiau tai buvo mano pirmosios varžybos, pirmasis jaudulys, o rezultatas to – mano pirmasis medalis (juokiasi).

Jau savo pirmose varžybose dalyvavau su keleriais metais vyresniais už save, o tas faktas leido dar labiau džiaugtis savimi ir savo laimėjimu.

Kokių turi pasiekimų sporte?

Pernai 60 metrų bėgimo rungtyje tapau Lietuvos čempione. Taip pat dalyvavau Europos U20 čempionate, Europos uždarų patalpų suaugusių čempionate, pasaulio U20 čempionate bei Europos olimpinėse žaidynėse.

Kodėl pasirinkai Raimundo Sargūno sporto gimnaziją?

Mokytis ir treniruotis pasirinkau Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnaziją, nes dalyvaujant varžybose teko artimiau pažinti trenerį Remigijų Jakubauską. Čia taip pat turėjau didelį sportuojančių pažįstamų ratą, todėl rinkausi Panevėžį.

Pripažįstu, kad mečiau pati sau iššūkį, kai 9-toje klasėje persikėliau į Panevėžį: pradžioje man buvo labai sunku prisitaikyti prie naujos treniruočių metodikos ir visiškai naujos aplinkos. Turėjau perlipti per save, tačiau dabar esu labai laiminga ir patenkinta savo pasirinkimu.

Kokių turi svajonių ar užsibrėžtų tikslų?

Ši sporto gimnazija padėjo daug svajonių įgyvendinti, o baigusi ją ties tuo tikrai nesustosiu. Lieku sporte ir ateityje norėčiau dalyvauti kuo aukštesnio rango varžybose.

O kalbant apie didžiausias svajones –  tai viena didžiausių mano svajonių - olimpiada.

„Jūsų Panevėžys“

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.