Komandinėje įskaitoje – nepralenkiami

ralis stankunas
Nors varžybos Rygoje Tadui Viliūšiui nebuvo pačios sėkmingiausios, viliasi, kad kitose fortūna bus palankesnė, tačiau ir šiose sako gavęs puikios patirties. (Edgars Zalitis Photography nuotr.)


Sekmadienį Tauragėje vyko Lietuvos automobilių kroso čempionato pirmas etape, kuriame komandinėje įskaitoje pirmą vietą iškovojo šakiečių „Motorsport LT“. Beje, komandos nugalėtojos titulą šakiškiai iškovojo ir ankstesnį savaitgalį Latvijoje.
 
Tauragėje komandos garbę gynė Martynas Pikčilingis, Raminta Jankauskaitė ir Kasparas Silenieks, vienintelis lipęs ant nugalėtojų pakylos. Jis nugalėtoju tapo „Super 1600“ klasėje, o „Motorsport LT tarp 12 komandų iš visos Lietuvos džiaugėsi komandos nugalėtojos titulu.

Ankstesnį savaitgalį Rygoje, Biķernieki trasoje, vyko Lietuvos, Latvijos ir Baltijos šalių (NEZ) ralio-kroso čempionatų pirmas etapas. Jose tarp daugiau nei 140 dalyvių iš įvairių Europos šalių jėgas išbandė ir šakietis Tadas Viliūšis. Jis automobiliu „Opel Astra“ dalyvavo „Touring 2000“ klasėje.

„Kvalifikaciniai važiavimai parodė, jog teks varžytis su tikrais savo srities profesionalais bei puikiai paruoštomis technikomis. Po kiekvieno važiavimo, esant pertraukai iki sekančio išvažiavimo, visa komanda kryptingai ieškojo sprendimų ir dirbo, siekdama identifikuoti trikdžius, trukdančius pasiekti geresnius rezultatus. Deja, šį kartą to neužteko norimiems rezultatams pasiekti, todėl nors ir be apdovanojimų, tačiau gavę puikios patirties grįžtame namo su darbais, kuriuos iki sekančio karto turėsime įgyvendinti“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė T. Viliūšis ir dėkojo savo komandai bei visiems palaikiusiems ir prisidėjusiems.

Jis pridūrė, kad ir toliau vadovausis posakiu „Tai, kas neužmuša, padaro mus stipresnius“, ir viliasi, kad kitos varžybos bus sėkmingesnės.

Šiose varžybose „Motorsport LT“ komandinėje įskaitoje irgi iškovojo pirmą vietą, o šio sporto klubo vadovas Valdas Stankūnas, paklaustas apie artimiausius planus, sako, jog jau šį savaitgalį Pilskalni trasoje (Latvija) vyks Latvijos bei Baltijos šalių autokroso čempionatų pirmas etapas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.