Be komandos lyderio likusi „Gulbelė“ varžovų nepalaužė

Džedoje (Saudo Arabija) stipriausios pasaulio trijulių krepšinio komandos penktadienį pradėjo šio sezono kulminaciją – pasaulio turo finalą. Gruodžio 18–19 d. vykusiame turnyre tarp 12 stipriausių ekipų pirmąkart buvo net dvi ekipos iš Lietuvos  – šio žaidimo senbuviai, Šakių „Gulbelės“ vyrai, ir šiemet į 3×3 krepšinio elitą įsibrovusi Utenos „Juventus-Uniclub Casino“ komanda.

Abi Lietuvos ekipos tarpusavyje susitiko dar grupių varžybų etape. C grupėje rungtyniavę lietuviai pasirodė skirtingai: „Juventus-Uniclub“ pirmose rungtynėse 21:16 nugalėjo Niujorko „Harlem“ krepšininkus, o „Vytis“ jiems pralaimėjo po pratęsimo 19:21. Tarpusavio mače „Gulbelė“ 14:21 neatsilaikė prieš „Juventus-Uniclub“ ir baigė savo pasirodymą turnyre, to uteniškiai žengė į atkrintamąsias. Jie nukeliavo iki pusfinalio, kuriame 13:21 nusileido „Liman“ ir galutinėje įskaitoje užėmė 3-ią vietą. Už tai uteniškiams atiteko 28 tūkst. JAV dolerių čekis.
 
„Gulbelė“ užėmė 9-ą vietą. Tiesa, šeštadienį aikštėje buvo galima pamatyti šios komandos narį Aurelijų Pukelį, kuris pateko į snaiperių konkurso finalą. Jame lietuvis per 53.37 sek. surinko 11 taškų ir užėmė antrą vietą.

Šakių komandą likus mažiau nei mėnesiui iki pasaulio turo finalo sužinojo, kad priekinių kryžminių kelio raiščių traumą patyrė komandos lyderis Marijus Užupis, o jį pakeitė Gabrielius Čelka. Taip pat komandai atstovavo Aurelijus Pukelis, Šarūnas Vingelis ir Paulius Beliavičius.

Finaliniame etape šeštadienį po dramatiškos kovos triumfavo „Riga“ (Latvija) komanda, kuri paskutinėmis sekundėmis tolimu metimu 21:20 patiesė FIBA pasaulio reitingo lyderius „Liman“ (Serbija).

„Riga“ laimėjo 60 tūkst. JAV dolerių, o „Liman“ – 40 tūkst.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.