Apdovanojo žvejus, kuriems kibo didžiausi laimikiai

unguvaitis lydeka
Konkurso dalyviui Vytautui Unguvaičiui pavyko sumušti du konkurso rekordus – sužvejoti didžiausią sterką (5 kg 400 gramų) ir 11 kg 500 gramų sveriančią lydeką. Asmeninio albumo nuotr.


Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Praėjusį antradienį buvo apdovanoti žvejai – „Didžiausios žuvies konkurso“ nugalėtojai, kurie pernai rajono vandens telkiniuose sugavo ir pasigyrė apie didžiausius savo laimikius.
 
Didžiausios žuvies konkursą jau ne pirmus metus organizuoja Šakiuose įsikūrusios žūklės reikmenų parduotuvės savininkas Juozas Delnevičius. Šįmet jo iniciatyvą palaikė ir prie konkurso organizavimo prisidėjo bei kartu įsteigė devynis apdovanojimus – taures – Šakių medžiotojų ir žvejų draugija (ŠMŽD). Konkurso pradžia buvo paskelbta dar praėjusių metų sausio 1d., o nuotraukas ir aprašymus su didžiausiomis sugautomis žuvimis žvejai mėgėjai galėjo siųsti iki gruodžio 31 dienos. Konkursas buvo skirtas tik rajono gyventojams, dalyvauti jame galėjo visi, kas gaudė lietuviškas gėlavandenes žuvis. Konkurso dalyviai dalinosi įspūdžiais ir nuotraukomis su sugautais didžiausiais karosais, amūrais, ešeriais, karšiais, sterkais, sazanais ir lydekomis. Nuotraukose, kuriomis verslininkas visu metus dalijosi savo „Facebook“ profilyje, jau buvo atrinkti pretendentai į apdovanojimus.

Praėjusį antradienį prie J. Delnevičiaus parduotuvės, laikantis visų karantino taisyklių, saugumo reikalavimų, konkurso nugalėtojams ir buvo įteikti devyni prizai. Džiugu, kad tarp užkietėjusių žvejų konkurse dalyvavo ir vaikai. ŠMŽD pirmininkas Algimantas Glikas kartu su medžioklės žinovu Gintautu Liepuoniumi atvyko įteikti nugalėtojams įsteigtų prizų ir pasveikinti visus konkurso nugalėtojus. Anot A. Gliko, nors ir karantino sąlygomis, bet užkietėję žvejai negali nusėdėti namie, jiems svarbu pabūti gamtoje, todėl rezultatai, kalbant apie laimikius, vis tiek atsiranda, o dar smagiau, kai tais įspūdžiais žvejai pasidalina su kitais. Jaunimui gerai kibo karosai ir amūrai – didžiausios žuvies konkurse už 2 kg 45 gramus sveriantį karosą buvo apdovanota Indrė Keršytė. Ji amūrą sužvejojo Girėnų tvenkinyje, o sugauti žuvį merginai pavyko su žvejams gerai žinomu masalu – naktiniu slieku. Mantas Avdėjenkovas, kitas jaunuolis, sugavo 10 kg sveriantį amūrą. Dar didesnę žuvį pavyko ištraukti irgi jaunuolių kategorijos dalyviui Tautvydui Unguvaičiui – karosas svėrė 3 kg 250 gramų, o įkliuvo jis meškeriotojui Valiulių tvenkinyje. 1 kg 840 gramų ešerį pavyko sužvejoti Andriui Užupiui, o Dainiui Žalnorai Nemune užkibo 4 kg 5 gramus sveriantis karšis. Vytautui Unguvaičiui Nemune pasisekė sužvejoti 5 kg 400 gramų sterką, o Aidui Krapaičiui Patašinės tvenkinyje užkibo 13 kg 240 gramų sveriantis amūras. Vis dėlto apie didžiausią laimikį pernai pranešė Alfonsas Kalesinskas, kuriam užkibo 14 kg 400 gramų sazanas, o apie šiame konkurse Nemune sugautą didžiausią plėšrūną – lydeką – pasigyrė vėl tas pats V. Unguvaitis – lydeka svėrė 11 kg 500 gramų.

Pasak draugijos medžioklės žinovo ir žuvininko G. Liepuonio, po mokestinių permainų žvejams nebeapsimoka tapti draugijos nariais, nes nario mokestis per metus kainuoja 15 eurų, o leidimas žvejoti metams atsieina 14 eurų. Žvejai mėgėjai, užuot tapę draugijos nariais, pasirinko metininių leidimų įsigijimą. Pernai metais rajone įsigyta leidimų už 8 tūkst. eurų. Tačiau ateityje galvojama, jog metinis leidimas žvejoti visuose aštuoniuose draugijos rajone išnuomotuose tvenkiniuose gali atsieiti 25 eurai, tad yra tikimybė, kad vėl atsiras žvejų, kurie panorės tapti draugijos nariais.

Konkurso organizatoriai – J. Delnevičius ir draugijos atstovai A. Glikas bei G. Liepuonis –pasveikinę žvejus nugalėtojus, įteikę po taurę, palinkėjo „nei žvyno, nei uodegos“ ir skatino vėl dalyvauti konkurse, kuris bus organizuojamas ir šiais metais.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.