Krepšinyje bandė atrasti save

slezas camp
Dvi savaites stovyklos dalyviai intensyviai treniravosi ir mokėsi krepšinio subtilybių, o pasiektus rezultatus pademonstravo baigiamajame turnyre. G. Bernotienės nuotr.

Liepos 16 d. Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos sporto salėje vyko baigiamasis Tautvydo Šležo vadovaujamos jaunimo krepšinio stovyklos „Krepšinis: atrask save 2021“ turnyras Šakių rajono savivaldybės mero taurei laimėti.
 
Jau nuo liepos 5-osios Gelgaudiškio mokyklos stadione bei sporto salėje jaunimas intensyviai treniravosi ir mokėsi įvairiausių krepšinio paslapčių. Stovykloje dalyvavo devyniolika vaikinų ir trys prisijungti nepabūgusios merginos.  

Stovyklos treneris T. Šležas džiaugiasi šiomis turiningai praleistomis savaitėmis, pasakoja, jog didžiausias atlygis yra matyti patobulėjusius vaikus, į turnyrą susirinkusius žiūrovus ir laimingus bei palaikančius dalyvių tėvus. Tačiau treneris nuogąstauja, jog vienas iš stovyklautojų baigiamojo turnyro metu patyrė kojos traumą.

T. Šležas svajoja kitais ar dar kitais metais suorganizuoti krepšinio stovyklą ne tik Gelgaudiškio, bet ir visam Šakių rajono jaunimui, kadangi supratęs, jog yra didelis poreikis.

Baigiamajam turnyrui stovyklos dalyviai buvo suskirstyti į tris amžiaus grupes, sužaidė trejas rungtynes. Po atkaklios kovos „Krepšinis: atrask save 2021“ stovyklos turnyre Šakių rajono savivaldybės mero Edgaro Pilypaičio taurę laimėjo komanda „Žaliai Balti“, kurios kapitonas – Karolis Urbanavičius, o vykusiame krepšinio įgūdžių konkurse pergalę finale išplėšė Pijus Bartkus.

Po turnyro stovyklos įspūdžiais sutiko pasidalinti ir kojos traumą patyręs stovyklos dalyvis, gelgaudiškietis Dovydas Urbanavičius, kuris sako, jog nors ir jaučia kojos skausmą, bet nė akimirką nesudvejotų ir drąsiai rekomenduotų stovyklą jaunimui: „Praėjus stovyklai įspūdžiai patys geriausi. Aišku, susižeidžiau koją, stovyklos metu sunkiai dirbome, daug sportavome, bet atrasdavome laiko ir paplepėti, ir pajuokauti. Stovykla leido dar geriau įsigilinti į patį krepšinį, pasimokyti kai kurių krepšinio subtilybių, įgauti disciplinos ir suprasti, ko reikia geram žaidėjui. Su mumis dirbo tikri profesionalai – svečiai iš krepšinio pasaulio, kurie vedė treniruotes, dalijosi savo patirtimi bei, žinoma, stovyklą organizavęs Tautvydas, kuris puikiai išmano savo darbą, paprastai paaiškina sudėtingus dalykus ir vienu metu geba būti ne tik griežtu treneriu, bet ir geru tavo draugu.“

Prie jaunimo užimtumo šias dvi savaites prisidėjo ir Šakių rajono savivaldybė, Gelgaudiškio bendruomenės centras „Atgaiva“, Gelgaudiškio kultūros centras, Gelgaudiškio pagrindinė mokykla bei Gelgaudiškio atvira jaunimo erdvė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.