Mažajame Girėnų triatlone – rekordinis dalyvių skaičius

triatlono visi
Kasmet į mažąjį Girėnų triatloną šios sporto šakos entuziastus sukviečia buvęs triatlonininkas (priekyje) Juozas Jonuška, o Girėnų bendruomenės centro pirmininkė Irena Sakalauskienė pasirūpina svečių viešnage mūsų krašte. (Organizatorių nuotr.)


Rugpjūčio 15-ąją prie Valiulių tvenkinio vyko tradicinės mažojo triatlono varžybos Šakių rajono Jaunimo kūrybos ir sporto centro taurėms laimėti. Trylika dalyvių turėjo plaukti 400 m, dviračiu įveikti 20 km bei bėgti 6 km. Mūsų rajonui atstovavo vienas sportininkas.
 
Varžybų dalyvius pasveikinęs girėniškis, triatlono varžybų organizatorius Juozas Jonuška pirmiausiai pakvietė tylos minute pagerbti vieną iš stipriausių mūsų rajono triatlonininkų Joną Burkšaitį, tragiškai iškeliavusį Anapilin. Jo atminimui prieš penkerius metus vėl pradėtos organizuoti triatlono varžybos.

Pasveikinusi sekmadienį prie Valiulių tvenkinio atvykusius sportininkus ir žiūrovus, Girėnų bendruomenės centro pirmininkė Irena Sakalauskienė varžybų dalyviams linkėjo gerų rezultatų, o svečiams malonios viešnagės. Iš viso mažojo Girėnų triatlono varžybose buvo užsiregistravę 16 dalyvių iš Vilniaus, Kauno, Kaišiadorių, Prienų, tačiau startavo tik 13. Mūsų rajono garbę ginti stojo vienas iš šio triatlono organizatorių Evaldas Pavalkis.

„Džiaugiuosi ir vienintele dama, kuri stoja į kovą kartu su vyrais visose trijose rungtyse“, – prieš startą kalbėjo J. Jonuška.

Gražių sportinių pergalių palinkėjo ir varžybų teisėjai, Jaunimo kūrybos ir sporto centro treneriai prieš tai supažindinę su varžybų reikalavimais.

Pirmoje rungtyje dalyviai turėjo nuplaukti 400 metrų atkarpą, po to sėdo ant dviračių ir važiavo 20 kilometrų, galiausiai jų laukė šešių kilometrų bėgimas.

Šiųmetėse triatlono varžybose vyrų grupėje greičiausias buvo kauniškis Mantas Bartkus, jis visą distanciją įveikė per 1 val. 01 min. 04 sek. ir pagerino praėjusio triatlono nugalėtojo laiką (1 val. 09 min. 10 sek.).

Antras buvo Evaldas Morkūnas iš Kaišiadorių, jo laikas – 1 val. 03 min. 06 sek., trečias finišą kirto Darius Masionis iš Byliškės (Prienų r.), pasiekęs 1 val. 05 min. 01 sek. rezultatą.

Moterų grupėje savo jėgas išbandė vilniškė Aistė Jurevičė, ji be konkurencijos ir tapo nugalėtoja, mat kita užsiregistravusi dalyvė į startą neatvyko.

Visi nugalėtojai buvo apdovanoti taurėmis bei medaliais, Girėnų bendruomenės pirmininkė I. Sakalauskienė išdalino ir saugaus eismo priemones – šviesą atspindinčius krepšius, atšvaitus bei liemenes.

Taip pat buvo apdovanotas jauniausias varžybų dalyvis, trylikametis kaunetis Jonas Venckūnas, vyriausiojo dalyvio prizas atiteko 46-erių metų sportininkui Juliui Tomaševičiui iš Vilniaus.

Šakių rajono atstovui E. Pavalkiui iš Lepšių (Lukšių sen.), kuris bendroje įskaitoje iš 13 startavusių liko penktas, buvo įteikti rajono sporto draugijos „Žalgiris“ marškinėliai.

Kaip kasmet po apdovanojimų ceremonijos girėniškės šeimininkės visus pakvietė į bendruomenės namus ir pavaišino tradiciniu troškiniu, kvapnia gira.

Varžybų dalyviai dėkojo už šiltą priėmimą, pasižadėjo kitąmet dalyvauti dar gausiau.

„Mes, organizatoriai, širdingai dėkojame visiems prijaučiantiems šiam renginiui ir pagal galimybes parėmusiems geradariams. Išsiskirstydami nutarėm, kad ir toliau šios datos nekeisim ir varžybas rengsim per Žolinę“, – kalbėjo J. Jonuška.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.