Sportininkams – Pasaulio čempionato medaliai

fortuna jaunimas medaliai
Su treneriu Rimantu  Simokaičiu sidabro medalį iškovojęs Kajus Gabrielius Čižauskas (viduryje) ir bronzos medaliu pasipuošęs Lukas Abraitis. „Fortūnos“ nuotr.

Savaitgalį Pasaulio štangos spaudimo čempionate puikiai pasirodė Šakių sporto klubo „Fortūna“ sportininkai, kurie medalius iškovojo ne tik veteranų, bet ir jaunių grupėje. Iš viso čempionate dalyvavo 750 sportininkų iš 35 pasaulio šalių.
 
Veteranų grupėje aukso medaliu pasipuošė Giedrė Vidžiūnienė. Jai medalį garantavo svorio kategorijoje iki 84 kg iškeltas 82,5 kg svoris. Vidmantui Baubliui šį kartą pakluso 135 kg. Tai 2,5 kg daugiau nei jam pačiam priklausantis svorio kategorijos iki 66 kg Lietuvos štangos spaudimo su spec. apranga rekordas. Sportininkas čempionate iškovojo bronzą.

Jaunių amžiaus grupėje sidabro medalį iškovojo Kajus Gabrielius Čižauskas, iškėlęs 90 kg, o Lukas Abraitis, iškovojęs trečią vietą, pasipuošė bronzos medaliu. Jo iškeltas svoris – 50 kg.

Sportininkams pasiruošti padėjo treneris Rimantas Simokaitis.

Čempionato atidarymo metu visus dalyvius sveikino ir sėkmės linkėjo renginio globėja, Seimo narė Irena Haase ir Tarptautinės jėgos trikovės federacijos Prezidentas.

Antradienį tebevykstančiame čempionate sportininkai pradėjo varžytis kitoje, t.y. klasikinio štangos spaudimo be specialios aprangos rungtyje. Veteranų amžiaus grupėje, svorio kategorijoje iki 84 kg iškėlusi 57,5 kg trečią vietą užėmė ir bronzą iškovojo G. Vidžiūnienė, V. Baublys svorio kategorijoje iki 66 kg šįkart liko ketvirtas. Vietą lėmė tai, kad sportininkas buvo sunkesnis už savo varžovą, nors abu išspaudė vienodai – 105 kg sveriančią štangą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.