Į Šakius sugrįžo slalomo varžybos

slalomas sakiuose
Dalyviai jėgas išbandė septyniose klasėse, tarp šakiečių sportininkų – nemažas būrys svečių iš kitų miestų. Dvam keturi media nuotr.


Automobilių slalomas vėl sugrįžo į Šakius. Laikas varžyboms pasirinktas neatsitiktinai – padangos Bažnyčios gatvėje svilo ir varikliai gaudė Nepriklausomybės atkūrimo dieną. Organizatoriai, Šakių kultūros centras ir „Trys su puse vožtuvo“, taip nusprendė paminėti laisvę ir bent trumpam pamiršti visus slegiančius Ukrainos įvykius.
 
Iš viso varžybose dalyvavo beveik 40 sportininkų. Be šakiečių sportininkų, atvyko svečių iš Tauragės, Jurbarko, Panevėžio, Vilkaviškio, Prienų, Kauno, Kalvarijos, Vilniaus. Renginio metu dalyviams sušilti buvo verdama sriuba, o dažnas siūlė paaukoti Ukrainai.

„Neturėjom tokios minties, jog imsim aukas, bet po renginio likusius finansus, atskaičiavus visas išlaidas, nusprendėm paaukoti Blue/Yellow organizacijai, tad pervedėm jiems 200 eurų paramą“, – sakė vienas iš organizatorių Gytis Matusevičius.
Dalyviai jėgas išbandė septyniose klasėse: AWD, FWD, RWD, „Laisva“, „History“, „Jaunimo“ ir „Moterų“.

„History“ (senoviniai automobiliai, pagaminti iki 1991 m.) klasėje pirmą vietą iškovojo šakietis Ernestas Grabauskas su VAZ 2103, antras liko svečias iš Prienų Evaldas Žitkus.

„Moterų“ klasėje pirmą vietą užėmė kaunietė Evelina Drilingienė su „Mitsubishi Colt“, antra – iš Smalininkų atvykusi Indrė Kavaliauskienė su „Mazda MX5“, trečią vietą iškovojo kaunietė Gertrūda Butkutė su BMW Z3.

„Jaunimo“ klasėje (iki 18 m.) pirmą vietą iškovojo 10-metis Kernius Šulinskas iš Vilkaviškio su „Suzuki Swift“, antras – lukšietis Justas Žukauskas su „Ford Focus“, trečias – jurbarkietis Karolis Skudžinskas su BMW E46. Paguodos prizas buvo įteiktas ketvirtoje vietoje likusiam kauniečiui, 11-mečiui Pijui Savickui, kuris paskutiniame važiavime atsimušė į bordiūrus ir ši avarija sukliudė pasiekti finišą, nors kovojo dėl aukščiausių pozicijų.

AWD (automobiliai visas varomais ratais) klasėje visas prizines vietas pasidalijo svečiai. Pirmą vietą užėmė tauragiškis Jovydas Baltutis su „Subaru Impreza“, antras – su pačiu egzotiškiausiu ir naujausiu automobiliu „Toyota GR Yaris“ – vilnietis Martynas Mickevičius, trečią vietą laimėjo Lukas Giraitis iš Kalvarijos su „Subaru Impreza“.

FWD (priekiu varomi automobiliai) klasėje pirmą vietą iškovojo šakietis Vilmantas Karalius, antras liko kaunietis Paulius Prasauskas, trečią vietą užėmė taip pat kaunietė Evelina Drilingienė. Visi prizininkai vairavo „Mitsubishi Colt“.

RWD (galu varomi automobiliai) klasėje pirmą vietą laimėjo smalininkietis Aidas Valuckas su „Mazda MX5“, antras – Arnoldas Pukys iš Kauno su BMW E46 COMPACT, trečias – Ramūnas Brazaitis iš Jurbarko taip pat su minėtu BMW.

„Laisvoje“ klasėje pirmas buvo Aidas Valuckas iš Smalininkų su „Mazda MX5“, antras – Arnoldas Pukys iš Kauno su BMW, trečias – V. Karalius iš Šakių su „Mitsubishi Colt“.

Pasak G. Matusevičiaus, džiugu, kad tokią dieną organizuotas renginys sulaukė ne tik dalyvių, bet ir žiūrovų, kurie fotografavo, filmavo renginį, dėmesio. Vadinasi, tokia veikla, sako vienas iš organizatorių, ne veltui.

Organizatoriai dėkoja visiems renginio rėmėjams.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.